OBS! AFLYST! Unge kulturjournalister tager pulsen på Bornholms Kulturuge

OBS! AFLYST! Unge kulturjournalister tager pulsen på Bornholms Kulturuge

Åbningsarrangement, Litteratur, Kunst, Historie/KulturhistorieAllinge-SandvigFredag 17. september
Se Min kulturuge

OBS: Pga. sygdom er dette arrangement desværre aflyst. /Bornholms Kulturuge

 

Hvordan ser Bornholms Kulturuge ud set fra lokale unges perspektiv? Det undersøger vi, når to skoleklasser fra Svartingedal skole agerer kulturjournalister for en dag. I løbet af åbningsdagen vil eleverne være på jagt efter den gode historie, skrive reportager og anmelde kulturugens forskellige aktiviteter. Således vil publikum, hvis de er heldige, opleve en række unge mennesker dække kulturugens åbning og 20 års jubilæum.

Med kameraet stillet skarpt og blyanterne spidset vil Kulturugens ungereaktion tage pulsen på årets kulturuge og måske give et bud på hvordan kulturugen skulle se ud hvis de som fremtidens kernepublikum skulle bestemme.
Bag forløbet står forfatter, journalist og kulturformidler Franz M.H. Bomberg, der har udviklet konceptet og også vil agere klassens redaktionschef. Han har med succes afprøvet konceptet på den internationale scenekunstfestival SpringFestival, hvor forløbet med at lade unge mennesker anmelde forestillinger og interviewe personerne bag blev rost som en ”nytænkende form for kulturformidling”.

Eleverne får et unikt kendskab til Kulturugen ved at få et kig bag kulisserne. Forløbet vil veksle mellem undervisning og gruppearbejder hvor eleverne skriver artikler og arbejde selvstændigt for at nå deadlines. De vil modtage undervisning i anmeldelser, reportageskrivning og interviewteknik.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Allinge

Dato

Fredag 17. september

Tidspunkt

10.00 - 18.00

Entré

gratis

Kulturspor

Åbningsarrangement, Litteratur, Kunst, Historie/Kulturhistorie

Bemærkninger

Arrangementet er et samarbejde med Svartingedal skole, og deltagere i Kulturugen vil opleve disse unge journalister i gadebilledet under åbningen af Kulturugen.