COSMIK SPIRITS

COSMIK SPIRITS

KunstØstermarieTorsdag 23. september
Se Min kulturuge

Marie-France Annasse  - Animationsfilm, kunst-udstillinger og workshop

Beast glæder sig til at vise udstillingen om og med kortfilm screening af «* Prologue, The Day of a God and Indian blue kiss» lavet af den franske kunstner Marie-France Annasse.
Derudover præsenterer Marie-France en udstilling af bogprojektet Maison des Esprits, som hun har initieret og medvirket i.
«* Prologue, The Day of a God and Indian blue kiss» er en 18 minutters animeret film lavet af kunstneren Marie-France Annasse, som er fransk med indiske rødder. Ved hjælp af filmprojektionens farverige sæt og karakterer inviterer Marie-France os ind i et magisk indisk univers. En aften besluttede en syd-indisk mand, der er forvist i Frankrig, at fortælle sin nevø om "En Guds dag". Da han var barn, brugte han make-up som kærlighedsguden Krishna. Tilbage i Indien tager et udsøgt møde tage ham på en sidste rejse. Indian Blue Kiss. Film-settet og figurerne er malet i gouache. Optagelsen fandt sted i Marie-Frances studie i Paris og i de naturlige omgivelser i Pondicherry og Varanasi i Indien. Filmen er i 2020 blevet optaget i Musée du quai Branlys - Jacques Chiracs katalog i Paris. Den er også blevet screenet på Guimet Museet i Paris og ved French Alliances i Bengal og Pondicherry i Indien.

Maisons des Esprits er en kunstner-bog, hvor Marie-France Annasse inviterede 12 personligheder med meget forskellige baggrunde til reflektere over deres egne versioner af “åndernes huse” og vise deres resultater på en dobbeltside i bogen. Maison des Esprits viser bidragene i form af collage, installation, fotografering, tegninger osv. De deltagende kunstnere er: Marie-France Annasse (kunstner), Antonin Bonnet (kok) Myriam Boccara (kunstner), Guillaume Boussard (latinist), Sophie Legoubin Caupeil (forfatter), Francois Chocho (arkitekt), Bertrand Desprez (fotograf VU-agentur) Florence Haegel, (statsvidenskabelig forsker), Christian Kirk-Jensen (grafiker), Eric Morin (fotograf) Valerie Sloan, (juveler) og Martine Van Woerkens (forsker).

Marie-France Annasse har til udstillingen oprettet et interaktivt House of Spirits.  Til Kulturugen på Bornholm vil der være en åben workshop for alle aldre, hvor man er inviteret til at lave sit eget "House of Spirit” og efterlade beskeder, tegninger og hus planer til sine ånder. 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Beast Godthåbsvej 23 3751 Østermarie

Dato

Torsdag 23. september

Tidspunkt

16.00 - 18.00

Entré

gratis

Kulturspor

Kunst

Bemærkninger

For alle aldre. 

beast-bornholm.com