Vejerbod (udstilling lørdage)

Vejerbod (udstilling lørdage)

For børn, Kunst, FamilievenligRønneLørdag 17. september, Lørdag 24. september
Se Min kulturuge

Udstillingen Vejerbod er en gruppeudstilling lavet af Ida Nissen, Mette Hartung Kirkegaard og Misja Thirslund Krenchel, der alle er opvokset på Bornholm. De har videregående kunstneriske uddannelser og arbejder indenfor fotografi, collage, tekstil, tryk, skulptur og installation.

Til denne udstilling har deres fælles omdrejningspunkt været rum og bygninger - både formelt som mellemrum, vinkler, grundplaner og lysindfald, og som beholdere for tid og fortællinger. I denne udstilling tager de udgangspunkt i den bygning, hvor udstillingen finder sted og viser værker, der forholder sig til arbejdstemaet ‘Vejerbod’.

Galleri Rasch flyttede i 2021 til nye lokaler på Østkajen i Rønne havn. Bygningen fra 1934 blev oprindelig brugt som vejerbod - det sted hvor skibe til og fra Bornholm fik foretaget en offentlig vejning af deres fragt for at afgøre tolden på deres varer. Vægten, der stadig står udenfor bygningen, bruges fortsat, blandt andet til at veje de mange tons beton og sten der udvindes fra øens stenbrud og eksporteres til andre byer rundt om i Danmark.
Med afsæt i bygningens fortid arbejder de med den transformation rummene har gennemgået over tid og samler de forskellige historier der stadig sidder i vægge og mursten til nye visuelle fortællinger fra havnen.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Galleri Rasch Østkajen 4, Rønne

Dato

Lørdag 17. september, Lørdag 24. september

Tidspunkt

10.00 - 14.00

Entré

20 kr.

Web

Kulturspor

For børn, Kunst, Familievenlig