Lange udsigter – Rundvisning og samtale

Lange udsigter – Rundvisning og samtale

KunstGudhjemSøndag 25. september
Se Min kulturuge

Kunstneren Pernille Bøggild giver en rundvisning i udstillingen ”Lange udsigter”.

Pernille er opvokset på Bornholm og udstillingen er en skulpturel undersøgelsesrække, der tager udgangspunkt i øen som

fysisk fænomen og i mennesket som en ø, som et eksistentielt, psykologisk fænomen.

Isoleret klippeknold, der rejser sig i havet som ensom geologisk formation eller betydningsfuld bestanddel i verden? Øen som metafor for mennesket, alene, isoleret eller en del af det store fællesskab?

Udstillingen består af samlinger af skulpturfragmenter og færdige skulpturer, der kredser omkring øen og menneskets paradoks. Den handler om sorgen over at miste, om forsøget på at stå fast og komme videre, men også om angsten for at forsvinde, være i vildrede, fare vild.

Skulpturfragmenter fremstår både som ufærdige skulpturdele, som begyndende sammenvoksninger og kropsklumper og færdige skulpturer. Noget nyt ubestemmeligt og søgende vokser frem i arbejdsprocessen. Der skabes nye krops- og betydningsdannelser i et univers, hvor øens geologiske fysik møder sorgens emotionelle og nogle gange konkrete kropslige dele. Det efterladte tøj fra et menneske får f.eks. nyt liv, fordi det bearbejdes, forandres og får et nyt udtryk, men stadig med kropslige spor.

I forlængelse af rundvisningen er der en samtale mellem Tine Nygaard, kunstfaglig leder af Bornholms Kunstmuseum, og kunstneren Pernille Bøggild med udgangspunkt i de udstillede værker. Oplev to kvinder, der ved, hvad de taler om.

Tine Nygaard er kunsthistoriker fra Århus Universitet, og har arbejdet på store nationale museer som Arken, Designmuseum Danmark og Statens Museum for Kunst før hun tiltrådte stillingen på Bornholms Kunstmuseum. 

Pernille Bøggild er uddannet på Det Kongelig Danske Kunstakademi: Arkitektskolen 2005-2008, Billehuggerskolen 2008-2010 og Københavns Universitet: Bachelor i kunsthistorie 2021.

Bag sig har Pernille desuden en uddannelse som journalist.

Pernille er aktuel med en netop afsluttet gruppeudstilling ”Tilbage til rødderne” på Sorø Kunstmuseum.

Udstillingen ”Lange udsigter” kan ses på Gudhjem Museum onsd. – sønd. kl. 13.00 – 17.00 frem til og med den 23. oktober 2022.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Gudhjem Museum, Stationsvej 1, 3760 Gudhjem

Dato

Søndag 25. september

Tidspunkt

13.00 - 14.00

Entré

30 kr.

Web

Kulturspor

Kunst