La bohéme

La bohéme

Teater/Scenekunst, Klassisk musikRønneFredag 23. september
Se Min kulturuge

Giacomo Puccinis ’La bohème’ er en af ​​de helt store operaklassikere. Historien om de fattige, unge bohemer byder på romantik, drama, store følelser og virkelig, virkelig vidunderlig musik. Seks unge mennesker lever bohemelivet i 1800-tallets Paris: en digter, en kunstner, en filosof, en musiker, en syerske og en sangerinde. De har store tanker om den smukke kunst og den romantiske kærlighed og drømmer om et liv, hvor de kan elske og skabe i frihed.

Men den grå virkelighed ligner ikke rigtig deres rosenrøde luftkastel. De får intet solgt og er i virkeligheden fattige som kirkerotter. De lever i fattigdom og kulde. Hvordan får de penge til mad og husleje? Og hvordan vil de få kærligheden til at overleve på trods af sult, elendighed og sygdom? De korte øjeblikke med inspireret skabelse, ny kærlighed og glad fest kan snart vige pladsen for livets realiteter og den tragedie, der uundgåeligt nærmer sig.

Malmö Operas turnéversion er instrueret af Sara Cronberg, som for nylig blev tildelt Thalia-prisen og en pris fra den svenske teaterkritikerforening. Franciska Zahles kostumer ånder 1800-tallet, men leder samtidig tankerne hen på nutidens kunstneriske bohemer. Hun har også skabt scenografien, mens Bombina Bombast står for lysdesignet.

Musik Giacomo Puccini
Libretto Giuseppe Giacosa, Luigi Illica
Kapelmester Annika Bjelk
Instruktion Sara Cronberg
Scenografi & kostumer Franciska Zahle
Lys & video Bombina Bombast
Producent Malmö Opera

Medvirkende

Colline Magnus Lindegård
Marcello David Risberg
Musetta Ella Morin
Mimi Elin Eriksson
Schaunardi Sebastian Durán
Alcindoro/Benoit Staffan Liljas
Rodolpho Tigran Hakobyan

Orkester
Inga Zepezauer – violin
John Löfgren – cello
Annika Bjelk – piano

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Voksne: 300 kr. – Unge under 25 år: 150 kr. Sæsonkort-holdere hos Bornholms Teater: Rabatpris på 250,- kr. For publikum uden Kulturugearmbånd opkræves et tillæg på 50 kr. som går til Kulturugens arbejde.

Sted

Rønne Theater, Teaterstræde 2, 3700 Rønne.

Dato

Fredag 23. september

Tidspunkt

19.30 - 22.00

Entré

gratis

Kulturspor

Teater/Scenekunst, Klassisk musik