Helsinkholm Universitets Mobile Historievidenskabelige Laboratorium

Helsinkholm Universitets Mobile Historievidenskabelige Laboratorium

For børn, Teater/Scenekunst, FamilievenligAllinge-SandvigTirsdag 20. september
Se Min kulturuge

– en interaktiv teaterinstallation

Kom til åbne prøver på Helsinkholm Universitets Mobile Historievidenskabelige Laboratorium! Mød professor Thomasine Thønner (f. 1852) og hendes tidsrejsende assisterende ph.d.-studerende Meliina Maskinhuvud fra det 24. århundrede til en forrygende forelæsning, som er Folkeuniversitetet værdigt, når vi dykker ned i fakta og fake news og tager publikum med på en tidsrejse, som retter fokus mod Norden, den fælles nordiske historie, kultur, geologi, biologi og geografi - og alt det der adskiller os. I særdeleshed zoomer vi ind på to prikker på verdenskortet: Helsinki og Bornholm!

Udover en overordnet introduktion til Norden, vil det således bl.a. være muligt både at forstå hvorfor og hvordan Leonora Christina fandt den store inspiration (på Bornholm) til at skrive Jammersminde samt at opleve professorens fremlæggelse af en ganske ny og særlig raketteori vedr. de bornholmske rundkirker.

Udover Bornholms Kulturuge skabes Helsinkholm Universitets Mobile Historievidenskabelige Laboratorium skabes med støtte fra Bornholms Regionskommunes Musik- & Teaterråd, William Demant Fonden, Gustaf Packaléns Mindefond, A.P. Møller Fonden, Kulturfonden for Finland & Danmark, Nordisk Kulturkontakt, Nordisk Kulturfond, Dansk Artistforbund og Kulturfonden Island-Finland.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Cirkusbygningen i Sandvig, Nygade 2, Sandvig, 3770 Allinge

Dato

Tirsdag 20. september

Tidspunkt

16.00 - 17.30

Entré

gratis

Kulturspor

For børn, Teater/Scenekunst, Familievenlig

Bemærkninger

Forestillingen spilles også for skoleklasser kl. 9.30-11.00