Frederik VI´s hofmusik

Frederik VI´s hofmusik

Klassisk musikRønneLørdag 17. september
Se Min kulturuge

H. P. Møllers stemmebøger er en skat fra den danske guldalder. En nodesamling som var glemt, men blev fundet på Det kgl. Bibliotek i 2015 af Toke Lund Christiansen. 

Nodebøgerne indeholder, udover tidens danse, den mest populære musik fra Det kgl. Teater fra 1800-tallets første tre årtier. Det er operaarier og -ouverturer, som i tiden er arrangeret for fløjte, to violiner og cello. Det var helt i tidens ånd at bruge musikken ved at arrangere orkesterværker ned til et ”mobilt ensemble”. På den måde kunne orkestermusik fylde hjemmene, og en magtfuld konge som Frederik VI kunne på én og samme tid både byde på tidens mest populære toner samt byde op til dans. Det er den musik, som bliver præsenteret ved denne koncert. 

Der vil være musik fra operaer, som vi den dag i dag fortsat kender og elsker, af bl.a. Mozart, Rossini og Weber samt de danske komponister Weyse, Kunzen og Kuhlau. 

Henrik Engelbrecht er konferencier og binder musikken sammen på underholdende og faglig vis med historier om den københavnske operas historie. 

Koncerten spilles på originale 1800-tals fløjter, som har været en aktiv del af musiklivet i Danmark og er relevante i forhold til netop denne musik. 

”Frederik VI`s hofensemble” har indspillet musikken for at bevare fløjternes klang og for at udbrede kendskabet til denne nodesamling. 

Ensemblet præsenterer musikken ved denne release-koncert i de smukkeste rammer på Rønne Theater, som er opført i 1823. 

”Frederik VI´s hofensemble” består af Winnie Bugge Frandsen, traversfløjter, Stefanie Barner Madsen og Jens Solgaard, violiner, og Ingrid Andersson Kjellsdotter, cello. 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

50 kr. inkl. gebyr

Sted

Rønne Theater, Teaterstræde 2, 3700 Rønne

Dato

Lørdag 17. september

Tidspunkt

15.00 - 17.00

Entré

gratis

Kulturspor

Klassisk musik