Figurer og figuriner - croquis i ler for børn

Figurer og figuriner - croquis i ler for børn

For børn, Kunst, Kunsthåndværk, Historie/Kulturhistorie, FamilievenligRønneFredag 23. september
Se Min kulturuge

Bornholms Museum fire afdelinger – udstillinger i Skt. Mortens Gade, Hjorths Fabrik, Erichsens Gård og Gaarden – vil i Kulturugen 2022 arbejde omkring et fælles tema: Fastholdelse af øjeblikke – historiske såvel som i nuet. En dialog med kig bag kulisserne, et dybere blik på fortiden og en indgående observation af nutiden. På Hjorths Fabrik vil vi, afholde Croquis kursus for børn, hvor vi fastholder øjeblikket i ler.

Først går vi på opdagelse i den aktuelle udstilling "Figuriner" som er en udstilling hvor vi viser både samtids værker af nulevende keramikkere og historiske figuriner fra Bornholmsmuseums samling. Vi vil snakke om hvad er det der gør figuriner interessante, hvorfor har man i gamle dage pyntet sit hjem med små figuer og hvad gør de moderne figuriner ved os i dag - er de sjove, uhyggelige eller måske smukke? Og hvad er det for nogle historier de fortæller? Efterfølgende vil børnene selv lave figuriner i ler efter levende model.

Vi vil arbejde med proportioner, æstetik og historiefortælling. De færdige figurer blive brændt og glaseret.

 

Croquis underviser: Katarina Egsgaard

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Hjorths Fabrik, Krystalgade 5, 3700 Rønne

Dato

Fredag 23. september

Tidspunkt

15.00 - 17.30

Entré

gratis

Kulturspor

For børn, Kunst, Kunsthåndværk, Historie/Kulturhistorie, Familievenlig

Bemærkninger

Da der max er plads til 15 personer på kurset, er det nødvendigt at reserverer plads send en mail til hjorths@bornholmsmuseum.dk

Obs: Deltagelse er gratis for børn t.o.m. 14 år.