BIRCA Kulturuge Festival – Island Connect - Dancing with the trees

BIRCA Kulturuge Festival – Island Connect - Dancing with the trees

Teater/ScenekunstKlemenskerOnsdag 21. september
Se Min kulturuge

I løbet af eftermiddag og aften den 21/9 viser BIRCA et skønt program med 7 forestillinger skabt af kvinder, der arbejder med dans og cirkus. Der er forestillinger for familier og for voksne. Du kommer til at forstå græsset, danse med træerne, bevæge dig med tangen, gå i dyb forbindelse med latteren, forstå de rum du omgiver dig med og mærke dansens fysiske styrke og energetiske natur.

Island Connect program

Marilén Ribot/Mallorca – Dancing with the trees 15 min

Marilén Ribot har i 2022 været del af Island Connect projektet. Hun startede cirkus i en alder af 24, og har studeret på Carampa cirkusskole i Madrid og på Dokk i Stockholm. I 2009 grundlagde hun sit eget kompagni Atempo Circ, som hun har optrådt med verden over. Hun er også en del af F.R.E.N.È.T.I.C Collective. Hun har gennem årene arbejde med kendte cirkuskompagnier som Cirkus Cirkör, Les 7 Doigts de la Main, The Hole 2, Circ Cric, Circo Wonderland, Krystallpalast Varieté.

Marilén er gået i gang med et projekt hvor hun danser med træer på alle de steder hun opholder sig rundt i verden. På BIRCA vil hun danse med vores store Kastanjetræ i en 15 min solo.

Danae Wollen & Samuel Arnold Keane/Ireland –  Where Seaweed Dances - 30 min

Where Seaweed Dances er en blanding af levende musik, akrobatisk bevægelse og teater skabt på baggrund af en undersøgelse af kystområder og studier af kystens bevægelser og lyde fra mennesker, dyr og tang, der lever, hvor land møder hav. Havet er inspirationen, som det har været i generationer, gennem mytologi og musik af både irske og græske historiefortællings-traditioner. 

Danae Wollen er en samtidscirkusartist, med speciale i gulvakrobatik, cyr-hjul og aerial dans. Samuel Arnold Keane er musiker og multidisciplinær kunstner.

Antoinette Helbing - THE LAUGHING GAME plus præsentation af arbejdet med The Laughing Crowd under Island Connect residency – 30 min

Antoinette har arbejdet koreografisk med at undersøge latter. Latteren undersøges seriøst som social kommunikation, kropslig tilstand, klukkende lyd og sprudlende fornemmelse, dens smitsomme kraft og ​dens befriende virkning. ​Hun skabte i 2020 solo-forestillingen The Laughing Game, som en hyldest til latter – en fejring af dens funktioner & underfundigheder i krydsfeltet mellem dans, installation og koncert tæt på publikum. Forestillingen vises sammen med en præsentation af Antionettes nye undersøgelse sammen med Birgitte Skands The Laughing Crowd, som skal have 8 dansere og en hel ny grad af deltagerinvolvering.

Antoinette Helbing er en tysk danser og koreograf med base i København.

Irma Unušić, Sabrina Fraternali og Anna Javoran/Croatia - The Secret Garden – Island Connect work-in-progress showing - 15 min

The Secret Garden er titlen på en stedsspecifik og deltagerinvolverende forestilling for unge over 14 år udviklet af de 3 unge dansere. I forestillingen ledes efter stedets gode ånd (Genius Loci) ud fra deltagernes forbindelse til omgivelserne. Formålet er at genoprette harmoni og en bedre energi rum, der måske er blevet uinteressant, uproduktivt og kedeligt for dem der dagligt bruger dem. Der vil blive vist bevægelsesmateriale og ideer fra forestillingen.

 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

BIRCA, Bolbyvej 7, 3782 Klemensker

Dato

Onsdag 21. september

Tidspunkt

19.00 - 21.00

Entré

100 kr.

Web

Kulturspor

Teater/Scenekunst