At gøre mennesket til dyr

At gøre mennesket til dyr

Kunst, FamilievenligNexøMandag 19. september, Lørdag 24. september
Se Min kulturuge

At gøre mennesket til dyr

Besøg den franske maler Jean Moreauxs surrealistiske univers i en særudstilling på Galleri Strandvang

I anledning af udstillingen Parløb på Svanekegården (4. august - 13. november) viser vi i samme periode en særudstilling af maleren Jean Moreaux.

Gennem efteråret er det muligt at stifte bekendtskab med det dansk-franske kunstnerægtepar Else Raasum (1942-2017) og Jean Moreaux (1938-2001) på Svanekegården, hvor vi har samlet nogle af deres allermest markante og udtryksfulde værker. Raasum og Moreaux møder hinanden på kunstakademiet i Paris, forelsker sig hovedkulds i hinanden og gifter sig i 1964. Herefter lever de med og af deres kunst resten af livet, imens de tager ophold i flere europæiske lande: Frankrig, Holland, Belgien og Italien og undervejs omgås mange fremtrædende kunstnere. Else Raasum og Jean Moreaux er stort set ukendte i Danmark, men her er det muligt at komme til at lære dem at kende.

På Galleri Strandvang, Sdr. Årsdalevej 4, viser vi på samme tid et særligt udpluk af Moreauxs humoristiske og satiriske værker med temaet: At gøre mennesket til dyr. I årene fra 1980 til hans død i 2001 udviklede Jean Moreaux en genre, som han kaldte for baroxysme. Ordet er sammensat af ’barok’ og ’surrealisme’, og der er altså tale om surrealistiske værker med inspiration og reference til den barokke stilperiode. Groteske scener fremtræder med humor og ironi, ikke mindst når Moreaux igen og igen lader menneske og dyr smelte sammen, og når han på denne måde udpeger karaktertræk ved mennesket.

Udstillingen viser omkring 40 malerier, den er åben hele kulturugen fra kl. 10-17, og vi byder på 2 foredrag og omvisning i galleriet:

  • Mandag d. 19. september kl. 15-16
  • Lørdag d. 24. september kl. 15-16

Foredragene er gratis. Der vil være mulighed for at købe vin og snacks.

 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Galleri Strandvang Sdr. Årsdalevej 4 3730 Nexø

Dato

Mandag 19. september, Lørdag 24. september

Tidspunkt

15.00 - 16.00

Entré

gratis

Web

Kulturspor

Kunst, Familievenlig

Bemærkninger

Foredragene er gratis med kulturugearmbånd. Der vil endvidere være mulighed for køb af vin og snacks.