Madkultur

Madkultur

MadkulturRundt på øenAlle dage
Se Min kulturuge

Følg Madkultursporet.

Du vil opdage, at det ikke er uden grund, at Bornholm har markeret sig så stærkt inden for gourmet gennem snart en længere årrække.

Det er ikke en tilfældighed, men resultat af mange års samarbejde. Kokke og fødevareproducenter samarbejder om forædling af produkterne. Bornholm er hjemsted for Danmarks første regionale Madkulturhus 'Gaarden' og for Danmarks største kokkekonkurrence 'Sol over Gudhjem'. På Bornholm er vi stolte af de mange fremragende restauranter med Kadeau som fyrtårn og indehaver af en Michelinstjerne. 

Bornholm er blevet et brand inden for fødevarer, så også udenfor øen opfattes det som et kvalitetsstempel, når et produkt kommer fra klippeøen. Og selvfølgelig bruges de lokale produkter også i stor udstrækning hos vores spisesteder.

Når du følger Madkultursporet vil du komme på besøg hos nogle af de spændende fødevareproducenter, både ude i marken og i 'forædlingsindustrien'.

Madkulturhuset Gaarden danner rammen om en kulinarisk event ud over det sædvanlige. Der arbejdes på tværs af alder og stil med de bornholmske råvarer og specialiteter som udgangspunkt. Den kendte kok og iscensætter Mette Martinussen står for et arrangement, hvor legendariske Søren Gericke sammen med en flok talentfulde kokkeelever sørger for, at der bliver noget for alle sanser. Madkulturhuset ligger sammen med det gamle landbrugsmuseum Melstedgaard, og både stranden ved Melsted, den gamle gård med tilhørende udlænger og den fine have er med til at skabe en særlig stemning omkring arrangementet.  

Gaardens Madkulturfest arrangeres i samarbejde mellem Gaarden og Mette Martinussen.

Find alle arrangementer 2018 i Madkultursporet under Program.

Mette Martinussen er en kendt kok og iscenesætter, der har specialiseret sig i kulinariske oplevelser, hvor historiske og kulturelle fænomener formidles i nye og sansemættede formater.

I 2000 åbnede Mette restauranten 1.th. i København, hvor man præsenteres for langt mere end et måltid mad. Hun skabte i 2006 det succesrige Madeleines Madteater, som hun dog forlod igen i 2011. Siden har hun skabte flere madteater forestillinger bl.a. i samarbejde med Åben Dans, Republiquw Teater, Det kongelige Teater og Copenhagen Cooking.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Kulturugebadge er obligatorisk

Sted

Hele øen

Dato

Alle dage

Tidspunkt

00.00 - 00.00

Entré

Nogle aktiviteter er gratis, andre kræver billet, se under det enkelte arrangement

Web

Kulturspor

Madkultur