Madkultur

Madkultur

MadkulturAlle dage
Se Min kulturuge

Følg Madkultursporet.

Du vil opdage, at det ikke er uden grund, at Bornholm har markeret sig så stærkt inden for gourmet gennem snart en længere årrække.
Det er ikke en tilfældighed, men resultat af mange års samarbejde. Kokke og fødevareproducenter samarbejder om forædling af produkterne. Bornholm er hjemsted for Danmarks første regionale Madkulturhus 'gaarden' og for Danmarks største kokkekonkurrence 'Sol over Gudhjem'. På Bornholm er vi stolte af de mange fremragende restauranter med Kadeau som fyrtårn og indehaver af en Michelinstjerne. Og selvfølgelig indgår de lokale produkter i stor udstrækning både på spisestederne og i kokkekonkurrencen.

Vilde planter og gamle sorter har igennem århundreder været kendt og brugt i den bornholmske madkultur. Og mange er igen kommet i rampelyset, fordi øens velrenommerede spisesteder indsamler dem i naturen, og benytter dem i deres stjernebelagte menuer. I årets madkulturspor kan du fx komme med på en spændende tur langs kysten ved Næs, og opleve vilde og mærkværdige smage, mens sandfærdige fortællinger og troværdige anekdoter bliver fortalt af Bornholms bedste formidlere af vilde spiselige planter.

Madkulturhuset gaarden danner igen rammen om en kulinarisk event ud over det sædvanlige. I år er man gået i ledtog med Plantagen (et arbejds og aktiveringstilbud, som producerer økologisk frugt og grønt, og hvis leder Nikolaj Løngreen vil stå for maden), Campus Bornholm (kokkeuddannelsen) og iværksættertrioen Sansâga (producerer stedspecifikke lydfortællinger og vandringer). Der er lagt op til et spændende og meget lokalt arrangement.

Men aflæg også de tilmeldte producenter et besøg.

Find alle arrangementer 2019 i Madkultursporet 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Kulturugebadge er obligatorisk

Sted

Hele øen

Dato

Alle dage

Tidspunkt

00.00 - 00.00

Entré

Nogle aktiviteter er gratis, andre kræver billet, se under det enkelte arrangement

Web

Kulturspor

Madkultur