Kunsthåndværk

Kunsthåndværk

Kunsthåndværk
Se Min kulturuge

Følg sporet for Kunsthåndværk

Traditionen for kunsthåndværk er lang på Bornholm. Også på det felt indtager øen en særstilling ikke bare i Danmark, men i Europa og resten af verden. 

I 2017 opnåede Bornholm den ære, at blive udnævnt som World Craft Region som det første sted i Europa. Bag titlen står World Craft Council (WCC), som er den største internationale organisation for promovering af  kunsthåndværk. WCC arbejder non profitable, non govermental og er anekendt af UNESCO. 

I begrundelsen for at udnævne Bornholm lyder det: "Juryen, der vurderede den bornholmske ansøgning om at blive World Craft Region, var meget imponeret over kvaliteten, autenciteten og den høje standard af bornholmsk kunsthåndværk. Den rige tradition, oprindelig baseret på produktion af glas og keramik, har ført til en bred, rig og solid symbiose af værksteder, museer, biennaler og uddannelsesfaciliteter på øen. Juryen oplevede, at det høje bornholmske niveau inden for alle typer af kunsthåndværk er fuldt på højde med det internationalt bedste.”

På Bornholm er en lang række af de bedste kunsthåndværkere organiseret i foreningen Arts and Crafts Bornholm med fælles udstillingssted på Grønbechs Gaard. Så besøg udstillingen her i kulturugen, men kig også ind i Gudhjem Mølle, hvor kunstnere fra sammenslutningen har lavet en udstilling med vægudsmykning.

Sporet for kunsthåndværk bringer også oplevelser med tilblivelse af unika glas, workshops med keramik og dukkefremstilling, værkstedsbesøg og samtale med kunstnere.

Se alle aktiviteter i Kunsthåndværksporet

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Badge er obligatorisk ved alle arrangementer

Sted

Hele øen

Dato

Tidspunkt

00.00 - 00.00

Entré

Der betales særskilt entré ved enkelte arrangementer, se i program

Kulturspor

Kunsthåndværk