Kunst

Kunst

KunstRundt på øen
Se Min kulturuge

Følg Kunstsporet

Bornholm kom for alvor på landkortet som hjemsted for billedkunst med de såkaldte Bornholmermalere i begyndelsen af 1900-tallet. I dette år kulturuge får du en rundvisning og introduktion til samlingen på Bornholms Kunstmuseum

Men kunsten stoppede ikke med bornholmermalerne. Også i dag arbejder kunstnere på øen og du kan forvente både udstillinger og møder med kunstnere i årets kulturuge. En af Kulturugens trofaste gengangere, Mogens Vibe viser udstillingen På sporet af mange liv i Galleri Benmel.

Hos den purunge kunstner Gaia Armyrantis Trampedach i Østermarie kan du deltage i en workshop om croquistegning og selv forsøge med at tegne efter nøgen model. Gaia vil guide de tegnende deltagere på sporet med tips og tricks for at få hele modellen med på papiret, og for at skabe bevægelse, balance og flow i tegningen.

Hos Fabers i Allinge fortæller Ben Woodhams om sit igangværende projekt KYST. KYST handler om ændringer gennem tid og rum, med Bornholm som et kæmpe ur eller en kalender. Hver fredag ved solopgang starter den bornholmske maler Ben Woodhams en ny etape på sin vandring Bornholm rundt og han slutter ved solnedgang - uanset vejr og vind. Vandreturen er på 52 etaper. En etape hver uge, hele året. Undervejs tegner og maler han og samler alt det hans øjne bliver fanget af.

Kunstsporet tilbyder fjorten forskellige aktiviteter. Læs om de enkelte arrangementer i sporet for Kunst under Program.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Kulturugens badge er obligatorisk ved alle aktiviteter

Sted

Hele øen

Dato

Tidspunkt

00.00 - 00.00

Entré

På nogle museer betales entré, men adgang er gratis i gallerierne

Kulturspor

Kunst