Klassisk musik

Klassisk musik

Klassisk musikRundt på øenAlle dage
Se Min kulturuge

Følg det Klassiske Musikspor.

Du kan roligt regne med at få oplevet flere af vores smukke kirker i forbindelse med de klassiske koncerter, hvor såvel lokale ensembler som inviterede musikere udefra vil spille. Du kan fx møde Nylarskoret, som giver koncert i både Østermarie og Sct. Clemens Kirke; ensemblet Helt Barokt spiller i Hasle Kirke; Trio Mizu spiller moderne, klassisk musik i Aakirke og hele dagen fra kl, 11 til 17 den 22. september vil der hver hele time være en ny koncert i Svaneke Kirke. Gudhjem Kirke lægger rum til koncert med musik fra 16-og 1700-tallet for to Viola da Gamba.

Klassisk musik kan også opleves på en gammel bondegård udenfor Gudhjem, eller i naturen ved samlingen af bautasten i Gryet.

Men også det smukke, gamle Rønne Theater byder på klassisk musik. Under teaterkoncerterne optræder musikerne på scenen og sidder ikke i orkestergraven. I 2012 opstod projektet Klassisk på Kanten, hvor mezzosopran Andrea Pellegrini er værtinde og kunstnerisk leder. Hvert år præsenterer hun et nyt ensemble for publikum. Men der er tradition for at vor egen bornholmske accordeon virtuos Bjarke Mogensen er med.

I år bliver det et møde med Duo Walentin & McKenzie i et virtuost og ekvilibristisk program af klassiske kompositioner, men hvor alle udenomseffekter er skåret væk til fordel for en hæsblæsende musikalsk jagt på den menneskelige grænse. 

Andrea Pellegrini er - udover at være en af Danmarks mest efterspurgte og prisvindende mezzosopraner -også kendt for at afsøge grænser. Hun har en særlig interesse for krydsfeltet mellem kunstformer og sætter gerne den klassiske musik ind i nye rammer. Hun har blandt andet turneret med tv.2, hvor Steffen Brandt er forsanger, komponist og sangskriver. 

Andrea er uddannet på Det kongelige Danske Musikkoncervatorium 1998-2003 og Det kongelige Operaakademi 2003-2006.

Hun modtog i 2005 Roager Fondens talent pris, i 2006 Det danske Wagner-selskabs stipendium til unge sangere, Reumert Talentprisen i 2007, Musikanmelderringens kunstnerpris i 2008, Folmer Jensens legat fra Tivoli i 2009, Elisabeth Dons Mindelegat, Veuve Clicquot Champagneprisen og Axel Schiøtz-prisen i 2013

Læs mere om Andrea.

Klassisk på Kanten er støttet af Brdr. E., S. & A. Larsens Legat.

I alt byder Kulturugen på 10 forskellige arrangementer med indhold af klassisk musik. 

Læs om alle arrangementerne i det Klassiske Musikspor her Program.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Kulturugebadge er obligatorisk til alle arrangementer

Sted

Hele øen

Dato

Alle dage

Tidspunkt

00.00 - 00.00

Entré

Der skal købes billet til de fleste arrangementer

Kulturspor

Klassisk musik

Bemærkninger