Min kulturuge

Fernisering på Galleri Rasch

Sted: Rønne
Kategorier:
Kunst
Kunsthåndværk
Dage:
16. september

Tag på en rejse ind i kroppens indre landskaber og oplev mystiske fremtidsfossiler og artefakter af en anden verden i udstillingen med de to lokale kunstnere Morten Larsen og Lisbet Thorborg Andersen, som vises i Galleri Rasch på Rønne Havn. 

Galleri Rasch præsenterer under kulturugen en udstilling med de to lokale kunstnere Morten Larsen og Lisbet Thorborg Andersen. Gennem hvert deres medie skaber de et imaginært univers i form af landskabsmalerier og keramiske artefakter inspireret af knogler og organer. 

Morten Larsen har med inspiration i medicinske endoskopiundersøgelser iscenesat sig selv som landskabsmaler af kroppens indre univers. Hans motivverden har over det sidste år bevæget sig fra realistiske portrætter over i en mere surrealistisk verden bestående af kødfulde landskaber af indvolde og kropslige væsker.  

Lisbet Thorborg Andersen er ligeledes optaget af kroppens bestanddele. Hun studerer anatomiske tegninger og anvender virkelige dyreknogler, fundet i naturen, direkte i sin formgivning. Gennem støbning med ler i forme af sand mimer hun arkæologisk metode. Men de objekter hun udgraver er ikke levn fra fortiden. I stedet rækker de visionært ind i fremtiden. Med symmetri som bærende princip skaber Lisbet Thorborg Andersen mystiske artefakter og livsformer, der på én gang virker velkendte men samtidig fremmede. 

 

Info 

Morten Larsen (f. 1988) er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi i 2020 og Lisbet Thorborg Andersen (f. 1990) er uddannet keramisk formgiver fra Kunstakademiets Designskole Bornholm i 2019. Begge har de atelier i Nexø. 

Åbningen af udstillingen finder sted lørdag den 16/9 fra kl. 14.30-15. Begge kunstnere vil være til stede. 

Kulturugearmbåndet giver efterfølgende fri entré indenfor galleriets almindelige åbningstider: hverdage 12-16 og lørdage 10-14. 

Udstillingen er venligst støttet af: Kunst- og Kulturhistorisk Råd ved Bornholms Regionskommune og Sparekassen Bornholms Fond. 

Foto: Kasper Agergaard Kristensen