"Vivaldi Dueller” med Concerto Copenhagen

"Vivaldi Dueller” med Concerto Copenhagen

Klassisk musikRønneFredag 24. september
Se Min kulturuge

Vivaldi Dueller
Antonio Vivaldi – den store italienske barokkomponist – var en forrygende violinvirtuos. Men når Vivaldi komponerer for flere soloinstrumenter, fornemmer man at der nok også var andre i hans samtid, der kunne ”flytte fingrene” – disse dobbeltkoncerter er opvisninger i hårrejsende, duellerende virtuositet, og vi har sat den engelske violinvirtuos Adrian Chandler og Concerto Copenhagens Fredrik From til at udfordre hinanden i hvad der med garanti bliver en alt andet end kedelig koncert! Som dette program ønsker at vise, fostrede Italien adskillige meget talentfulde komponister: Vivaldis dobbeltkoncerter suppleres med værker af nogle hans bedste og fineste samtidige – Gregori, Dall’Abaco og Brescianello.

Danmarks barokorkester Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester samt et af de mest spændende og innovative i verden. Siden 1999 har den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, været tilknyttet som orkestrets kunstneriske leder.
Violinisten Adrian Chandler er en førende fortolker af italiensk barokmusik og har opnået stor anerkendelse for sin virtuositet og for sit engagement som solist og ensembleleder. Ved siden af arbejdet som musiker er Chandler en engageret musikforsker på jagt efter nyt og ukendt repertoire for sit eget ensemble La Serenissima.
Violinist Fredrik From studerede ved Musikhögskolan i Göteborg og på Royal College of Music i London. Han har i mange år været koncertmester i Concerto Copenhagen og Göteborg Baroque og jævnligt spillet med ensembler som Les Ambassadeurs, Arte dei Suonatori, Ensemble Cordia og Theatre of Voices. Fredrik From har turneret i USA, Japan, Kina, Australien, Brasilien og det meste af Europa.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Skt. Nicolai Kirke, Kirkepladsen 20, 3700 Rønne

Dato

Fredag 24. september

Tidspunkt

15.30 - 17.00

Entré

Medlemmer af Bornholms Musikforening 100 kr., Gæster 150 kr., Unge under 25 år gratis

Kulturspor

Klassisk musik

Bemærkninger

Koncerten arrangeres af Bornholms Musikforening som ekstrakoncert udenfor den normale koncertrække.

Reserver billetter via: https://bornmus.dk/?page_id=30