Uden mennesker – Den post-antropocæne tidsalder af Susanne With Månsson

Uden mennesker – Den post-antropocæne tidsalder af Susanne With Månsson

KunstGudhjemFredag 17. september, Lørdag 18. september, Søndag 19. september, Mandag 20. september, Tirsdag 21. september
Se Min kulturuge

 

 

 

Vor tid betegnes som den antropocæne epoke, fordi mennesket er den enkeltfaktor på Jorden, der øver den stærkeste indflydelse på miljøet, klimaet og naturens vilkår. Menneskets påvirkning har i stadig stigende krav bragt klodens naturlige balance i uorden. Man taler om tippings points, dvs. udviklingsprocesser, der er irreversible, altså ikke til at vende. Med andre ord risikerer menneskeheden at udslette sig selv på grund af en blind tro på, at alting nok skal ordne sig selv eller at vi i kraft af vores overlegne intelligens og opfindsomhed nok skal finde løsninger på at hjælpe os ud af de menneskeskabte katastrofer, som vi øjner i en ikke helt fjern fremtid. Hvis det ikke lykkes at vende udviklingen, kan det potentielt betyde, at mennesket som art forblev en parentes i Jordens historie, mens naturen, og andre skabninger, dyr som planter, vil leve videre om end på nye – post-antropocæne – vilkår.

Mit projekt er – via akvareller - at digte en verden, der er frisat af menneskets åg. En verden, der består af den rene natur, med dens planter og dyr, der skaber nyt liv på egne præmisser, fri af menneskets herskesyge dominans.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Lauegård, Gudhjemvej 64, 3760 Gudhjem

Dato

Fredag 17. september, Lørdag 18. september, Søndag 19. september, Mandag 20. september, Tirsdag 21. september

Tidspunkt

11.00 - 16.00

Entré

gratis

Kulturspor

Kunst

Bemærkninger

For børn over 3 år