Kunst & Natur – en vandring i skulpturhave og sommerfuglemark

Kunst & Natur – en vandring i skulpturhave og sommerfuglemark

Kunst, NaturGudhjemOnsdag 22. september
Se Min kulturuge

Gudhjem Museum er gået aktivt ind i kampen for mere vild natur og større biodiversitet med etableringen af et sommerfuglehabitat på den 15.000 m2 store græsmark foran museet med udsigt til havet og Svanekebugten.

Etableringen er sket i 2021 og marken ligger i forlængelse af museets eksisterende skulpturhave, der rummer værker af Inge Lise Westmann, Ole Christensen, Julie Høm og Jun-Ichi Inoue. Alle kunstnere der hører til på Bornholm. De første skulpturer blev opsat på stedet i 1990 og de seneste kom til i 2017.

Det er planen på sigt at flytte enkelte skulpturer længere ud i marken, så kunsten og naturen så at sige smelter sammen.

Naturvejleder, biolog og ph.d. Michael Stoltze vil sammen med kunstner Klaus Thommesen, der også selv er aktiv forkæmper for biodiversitet og vild natur, lede dig gennem området. De fortæller om baggrunden for projektet, om vigtigheden af, at der retableres levesteder for insekter og andre dyr i den danske natur. Samtidig bliver du præsenteret for skulpturerne og ideen med at integrere kunsten i naturen. Kunst, der i høj grad er inspireret af naturen og dens former.

Du har gratis adgang til museets udstillinger i hele åbningstiden.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Gudhjem Museum, Stationsvej 1, 3760 Gudhjem

Dato

Onsdag 22. september

Tidspunkt

14.00 - 16.00

Entré

10 kr.

Kulturspor

Kunst, Natur

Bemærkninger

Begrænset antal deltagere – book billet i forvejen.

Eventuelt ledige pladser kan købes på museet umiddelbart før start.