FIRKANT: Fosforitten

FIRKANT: Fosforitten

Kunst, NaturArnagerSøndag 26. september
Se Min kulturuge

Ben Woodhams

Kom og vær med til at skabe et kæmpe fælles kunstværk på stranden ved Fosforitten sydøst for Arnager. Ben Woodhams laver en ’FIRKANT’ – en skulptur, der virker kvadratisk fra et bestemt punkt. Jo flere, der er med, jo større og bedre bliver det.

Ben beskriver: 

Siden begyndelsen af 2021 har jeg været i gang med et selvstændigt kunstprojekt, der hedder ’Fire Kanter’, der drejer sig om at skabe ’anamorfiske firkanter’ i naturen. Der handler om at tage ud i naturen, og flytte tingene rundt (sten, blade, sne, is, blomster = hvad som helst man finde) og så skabe et firkantet område, som ser kvadratisk ud fra et bestemt punkt.

Ideen med Firkant: Fosforitten er at lave en kæmpe firkant på stranden med hjælp af besøgende publikum. Det bliver et fælles kunstværk, hvor folk får mulighed for at være med i processen. Det jeg forstiller mig, er en firkant, der bruger alle de forskellige sten/ler/sand og farver, der findes på Fosforitten. Endnu er det ikke afsluttet om hvad for nogle materialer vi brug, eller hvor hen lige præcis det bliver, da projektet er meget afhængig af man finder på dagen. Jeg har lavet en mindre version på stranden ved Fosforitten, men blev selvfølgelig begrænset af min egen styrke og arbejdstimer – jo flere der er med, jo større og mere imponerende kan det blive.

Med Firkant: Fosforitten vil jeg gerne skabe en fælles kreativ energi, hvor deltagerne få fornemmelse at være en del af noget større. Samtidig vil jeg gerne skabe en uformel og ikke ’elitær’ stemning, hvor deltagerne selv vælger, om de bare vil kikke på eller være med. Deres indsats kan være alt fra at flytte en rullesten fra et sted til et andet, eller være med i flere timer – alt efter eget ønske. Jeg vil gerne producere en lille folder, som gives til hver besøger/deltager, der informerer både om ideen bag kunstværket, men også stedet. Fosforitten er et enormt interessant men lidt gemt sted, og jeg vil rigtig gerne fortælle historien om dens spændende geologiske og industri fortid til en bredere publikum. Samtidig er der mulighed at lære om landart, farveteori og hvordan man skaber en forbindelse med naturen ved at lave kunst.

Når Firkant: Fosforitten er færdig, vil det se ud (fra det rigtige punkt!), som om der hænger en kæmpe firkant i luften på stranden. Når man står fysisk på kanten af firkanten, ser det meget sjovt ud, og man må gerne tage billeder og dele på Instagram osv. Firkant: Fosforitten er ikke et permanent kunstværk, og efter et stykke tid, begynder det at bliver opløst og forsvinder. Når vi kun bruger de ’materialer’, som vi finder på stranden, forstyrrer den ikke så meget, og det kan godt være, at man ikke lægger mærke til den, når den ikke ses fra det ’rigtige’ punkt. Den er en del af naturen, og den forsvinder tilbage til naturen – pointen er, at man laver en forbindelse med naturen, når man er i gang med at skabe firkanten eller kikker på den – hvor flygtig denne forbindelse end måtte være.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

P-Plads Fosforitten Søndre Landevej 20 Arnager 3700 Rønne (Stranden ved Fosforitten, lige sydøst for Arnager havn)

Dato

Søndag 26. september

Tidspunkt

09.00 - 16.00

Entré

gratis

Kulturspor

Kunst, Natur

Bemærkninger

Alle er velkomne uanset alder! Kom og vær med til at skabe kunstværket sammen med Ben.