ANGELICA

ANGELICA

Teater/Scenekunst, Klassisk musikAakirkebyMandag 20. september, Tirsdag 21. september
Se Min kulturuge

Efter sidste års succes med opera i Aa kirke, er vi nu tilbage med Puccinis mesterværk ANGELICA. Et fantastisk hold sangere og musikere formidler denne hjerteskærende historie, i Aa kirkes smukke omgivelser.    

ANGELICA er en nyfortolkning af Puccinis operatragedie ”Suor Angelica” fra 1918, skabt af Ylva Kihlberg, som efter en lang karriere som prisvindende operasanger på Europas største scener, nu har slået sit navn fast som instruktør og producent.

Med ANGELICA formidler og gentænker vi et storslået, klassisk
værk på en måde, der gør forestillingen tilgængelig for og har appel
til et bredere og yngre publikum.
Forestillingen gør brug af video, sociale medier og lysprojektioner, der udnytter rummet fra gulv til loft for at understøtte og udbygge fortællingen. Scenografien tager hele rummet i brug og der skabes derved en intens atmosfære, hvor publikum kommer helt tæt på de optrædende og inddrages i værket. Multimediadesigneren Line Mirella Knudsen, har skabt video og lyddesign til forestillingerne og sociale medier.

ANGELICA bliver fremført på dansk, i en oversættelse af Ylva Kihlberg og orkesterpartituret er transskriberet til klaver, orgel og klokker.
Forestillingen havde urpremiere i København i 2017 og i denne nye version skræddersyer vi forestillingen til Aa Kirke Bornholm, således at kirken bliver det kloster hvor Angelica boede og at hele hendes historie udspiller sig her.

Handling

Operaen handler om Angelica, som kommer fra en meget fin fyrstelig familie. Som ung bliver hun gravid udenfor ægteskabet, føder en søn og bliver smidt i kloster. Når vi kommer ind i operaen er der gået syv år. Syv år uden at Angelica har hørt et eneste ord fra sin familie. Hun ved intet om sin søn eller nogen andre. En dag er der pludselig besøg i klostret. Det er Angelicas moster som kommer for at fortælle at hendes søster skal giftes og kræver at Angelica underskriver et dokument, hvor hun frasiger sig sin del af familiens store formue til fordel for sin søster. Angelica siger at hun først vil høre hvordan det går med hendes søn og mosteren fortæller at sønnen døde for to år siden. Angelica bryder sammen, mosteren får sin underskrift og forlader klostret igen. Angelica magter ikke at leve videre nu hvor hun ved at hendes søn er død, så hun vælger at tage sit eget liv. Alt dette til noget af Puccinis smukkeste musik.

Men....Har vi virkelig fået den rigtige historie? Hvordan kunne sønnen dø? Hvem var faren? Hvad var det egentlig der skete for syv år siden? Disse er nogle af de spørgsmål vi besvarer i denne forestilling.

Følg med i forhistorien om Angelica, den unge kvinde der blev smidt i kloster, fordi hun blev gravid udenfor ægteskabet.

Læs gerne mere på www.ylvakihlberg.dk/angelica

 

 

 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugearmbånd

Sted

Aa kirke, Storegade 2 3720 Aakirkeby

Dato

Mandag 20. september, Tirsdag 21. september

Tidspunkt

20.00 - 21.00

Entré

150 kr.

Kulturspor

Teater/Scenekunst, Klassisk musik

Bemærkninger

For børn over 7 år. 

Tak til:

A.P. Møller Fonden

William Demant Fonden

Augustinus Fonden

Knud Højgaards Fond

Skuespillerforbundet 

Bornholms Regionskommune

Dansk Solistforbund

Bornholms Kulturuge