Traces keramik installation af Jessica Rios Gómez - Vang granitbrud

Traces keramik installation af Jessica Rios Gómez - Vang granitbrud

Kunst, Kunsthåndværk, Historie/Kulturhistorie, NaturHasleLørdag, 19. september
Se Min kulturuge

Keramiker Jessica Liliana Rios Gómez fra Colombia har hele sommeren arbejdet på at virkeliggøre hendes projekt fra Glas og keramikskolen i Nexø. En del af projektet var afslutningsvis at vise de færdige værker i Ringebakkebruddet ved vang. Dette arbejde er foregået på Hjorths Fabrik i Rønne, hvor Jessica hele sommeren har boet og arbejdet som artist in residence.

Med rumlige objekter drejet i porcelæn og dekoreret med mineraler fra stedet inviterer Jessica Rios Gomez forbipasserende til at gå på opdagelse indenfor i Vangs granitbrud på Bornholm. Ved at blive henført af teksturen, udtrykket og den hvide porcelænsoverflade på de drejede objekter bliver besøgende indbudt til et samspil med granitbruddets atmosfære.

Spor af mineraler efterladt på porcelænsobjekterne og aftryk af formgiverens hånd giver ikke alene en følelse af tilhørsforhold og identitet; de giver et særligt keramisk udtryk, der tillader alle elementerne at møde hinanden og komme til sin ret i en fænomenologisk, samtidig keramisk installation. Visuelt lokker Jessica besøgende dybere ind i granitbruddets mørke, dystre og fugtige korridorer, draget af porcelænets hvide glimt.

Dette stedsspecifikke projekt søger også at give noget tilbage til det sted, der har budt Jessica velkommen ved at dele sin kultur og historie. Et sted der nu er tæt på hendes hjerte - den smukke ø, Bornholm.

Åbningen finder sted lørdag d. 19 september klokken 11.30, hvor der inviteres indenfor i installationen til en artist talk, der vil foregå på engelsk.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Vang Granitbrud, Ringedalsvej, 3790 Hasle

Dato

Lørdag, 19. september

Tidspunkt

11.30 - 12.30

Entré

Gratis

Web

Kulturspor

Kunst, Kunsthåndværk, Historie/Kulturhistorie, Natur

Bemærkninger

Vang Granitbrud er åbent for alle hele døgnet.