Timeout - i Pedersker

Timeout - i Pedersker

Rytmisk musikAakirkebyMandag, 14. september
Se Min kulturuge

Brandt & Billing

Baghave- & dagligstuekoncerter

Måske har du også mærket det? Måske har vi alle mere, eller mindre tænkt de samme tanker i det sidste stykke tid? Gjort os nye overvejelser. Taget vores liv op til revision. Været usikre på hvad fremtiden vil bringe. Er der noget vi bør ændre? Er det en ny chance, eller en forsmag på det der er værre? Kan vi gøre noget selv?

Statsministeren trak timeout-kortet og sendte de fleste af os hjem og vores samfund og liv, som vi kendte det, blev sat på pause. En lang tænkepause…

Nogle af os har klaret det godt. Måske ligefrem nydt det og plejet vores introverte personlighed, som under såkaldte normale omstændigheder var under pres.

Andre mere ekstroverte af os har måske følt det, som en ubærlig indespærring, der har kvalt al initiativ og virkelyst, med rastløshed, krammeabstinenser og hudsult til følge.

Mange af os har været travlt beskæftiget med hjemmearbejde og hjemmeundervisning af børnene og fundet nye rutiner, interesser og måske endog kvalitetstid i familien. Og børnene, ja… hvad tænker de mon om det hele?

Heldigvis er der dem af os, der passede alt det, der bare skulle passes og passes på. De nye hverdagens helte. Fra kassedamen til buschaufføren og sygeplejersken, som stadig gik på arbejde for vores alles skyld, selvom de også gerne ville være blevet hjemme og passe på sig selv.

Ja, så var der dem af os, der skulle passes på. De ældre, de kronisk syge, de handicappede, og de socialt udsatte, som selvfølgelig skulle blive derhjemme. Mennesker i risiko for et fatalt udfald, men også i isolation med fare for angst og ensomhed. Og hvor gik de hjemløse egentlig hen, da vi andre gik hjem?

Endelig er der de døde af os. De sørgende. De syge. De pårørende. De arbejdsløse. De fallerede. De desillusionerede. De ængstelige og de bekymrede.

Men lykkeligvis også de vidende. De håbefulde. De visionære. De innovative. De modige. De omstillingsparate. De levende. De unge.

Hvor og hvornår var det lige, at hvad gik galt? Kan vi nogensinde lære af fortiden, til at bygge fremtiden? Al evidens siger at det kun er store verdenskrige, der for alvor ændrer mindset og samfundsorden. Men måske er den nuværende pandemi, netop den verdensomspændende krig mod en usynlig og skræmmende fjende der gør, at hele den globale landsby vågner op til dåd. Vil vi erkende, at vores handlinger, levevis, økonomi og forbrug har helt naturlige grænser og konsekvenser for vores skrøbelige biologi og for vores fælles fremtid?

Der åbnes nu gradvist op igen til en ny virkelighed. Hvordan skal det foregå? Kan vi gøre det bedre? Kan vi bruge denne timeout til vores fordel?

Sange fra tænkepausen

Sangskriverne Kalle Brandt og Henrik Billing har de sidste tre foregående kulturuger på Bornholm, samarbejdet omkring konceptet ’dagligstuekoncerter’ i private hjem. Dette med koncertrækkerne ’Hjerterum’ (2017), ’Lydspor’ (2018) og ’Retro’ (2019).

Kulturugepublikummet kan også i år stifte bekendtskab med, eller genhøre de to troubadourer under temaet ’Timeout’. Der er lagt op til en både eftertænksom og sørgmunter sensommereftermiddag, hvor temaet foldes ud og bliver omsat til historier, tekst og musik fra og om en ny virkelighed.

Baghaven, eller dagligstuen?

Vejret kommer til at bestemme om vi skal være ude, eller inde. Sensommeren på Bornholm sædvanligvis lun og tør. Under alle omstændigheder vil de hyggelige rammer, hvad enten det er i de private bornholmske værters baghaver, eller dagligstuer, gøre det til en helt særlig intim og nærværende oplevelse.

Der sælges kun et begrænset antal billetter, således at publikum trygt kan deltage med afstand, hensyn og under sikre forhold, ud fra myndighedernes Covid-19 retningslinjer. Der uddeles udelukkende virtuelle krammere og afstandskorrekte håndtegn.

Der er mulighed for servering af drikkevarer, men medbring også gerne selv en kande kaffe, og/eller en flaske vand, øl, vin, eller håndsprit og et varmt tæppe

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Vært: Helle Phil og Christian Larsen, Vestre Sømarksvej 4, 3720 Aakirkeby

Dato

Mandag, 14. september

Tidspunkt

16.00 - 18.00

Entré

100 kr. / dør 125 kr.

Web

Kulturspor

Rytmisk musik