Kvinderne på Hjorths Fabrik

Kvinderne på Hjorths Fabrik

Kunst, Kunsthåndværk, Historie/KulturhistorieRønneLørdag, 19. september
Se Min kulturuge

At give Hjorths Fabrik et kvindeligt ansigt

Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om arbejdet med at lave udstillingen ”Kvinderne på Hjorths”. En proces, hvor skikkelser, der før har været anonyme, nu træder frem i deres egen ret. 

Foredraget foregår i udstillingen på Hjorths Fabrik, hvor de selv samme kvinder, som har hovedrollen i udstillingen ”kvinderne på Hjorths” har haft deres daglige gang.

På udstillingen fortælles der om arbejdet med ler og keramik, der både er beskidt og fysisk belastende. Fra gammel tid var det et håndværk for mænd. Men kvinder spillede faktisk en vigtig rolle på Hjorths Fabrik lige fra begyndelsen i 1859. I denne udstilling stiller vi skarpt på Kvinderne på Hjorths Fabrik. Derfor præsenterer vi dels de ”usynlige” i administrationen og på malerstuen, der tidligt satte deres præg på produktionen og de keramiske udtryk. Dels fortæller vi historien om de mere kendte kvindelige keramikere, der tegnede fabrikken udadtil fra 1980’erne og frem til i dag.

Disse kvinder var en del af en udvikling, der med tiden medførte, at der fra 1970’erne var flere kvindelige end mandlige keramikere. Sådan er det stadig i dag. At keramikken er blevet et kvindefag er på en måde en succeshistorie for de enkelte keramikere. Men at kvinderne kunne tiltage sig denne plads skyldes måske også, at kunsthåndværk ikke havde og stadig ikke har samme status som “rigtig” kunst.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Hjorths Fabrik, Krystaldgade 5, 3700 Rønne

Dato

Lørdag, 19. september

Tidspunkt

13.00 - 14.00

Entré

Gratis

Web

Kulturspor

Kunst, Kunsthåndværk, Historie/Kulturhistorie