Jubilæum – før, nu og i fremtiden?

Jubilæum – før, nu og i fremtiden?

Historie/KulturhistorieRønneLørdag, 12. september, Søndag, 13. september, Mandag, 14. september, Tirsdag, 15. september, Onsdag, 16. september, Torsdag, 17. september, Fredag, 18. september, Lørdag, 19. september
Se Min kulturuge

I år fejrer Bornholms Kulturuge sit 20-års jubilæum. På Bornholms Museum tager vi derfor Kulturugen som anledning til at stille skarpt på jubilæer og festkultur. Hvorfor fejrer vi jubilæer? Hvad gjorde man før i tiden? Og hvad med i fremtiden? Er personlige jubilæer en uddøende race? Er blot nogle af de spørgsmål vi vil stille.

På magasinerne har vi fundet masser af platter, pokaler, jubilæumsskrifter, sangskjulere og medaljer, der viser, hvordan jubilæer er blevet markeret gennem tiderne. Det bliver til en udstilling, der vil åbne i Kulturugen.

Vi vil opfordre bornholmerne til at komme med deres jubilæumshistorier og gaver. Vi vil også forsøge at få nogle klasser (udskoling/Campus) med på at skrive deres bud på en festtale/jubilæumstale.

Der vil blive arrangeret små ”talks” i udstillingen.

Vi indbyder naturligvis også til en historisk jubilæumsfest. Her holdes jubilæumstalerne dels af en forsker, der kan give det historiske perspektiv på jubilæer (vi overvejer folkemindeforsker Else Marie Kofoed), dels af en event-arrangør, der fortæller, hvordan man arrangerer fester i dag, hvis man vil være med på de nyeste trends. Disse to event vil forhåbentlig blive krydret med folks egen jubilæums historier.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Bornholms Museum, Skt. Mortens Gade 29, 3700 Rønne

Dato

Lørdag, 12. september, Søndag, 13. september, Mandag, 14. september, Tirsdag, 15. september, Onsdag, 16. september, Torsdag, 17. september, Fredag, 18. september, Lørdag, 19. september

Tidspunkt

10.00 - 17.00

Entré

Gratis

Web

Kulturspor

Historie/Kulturhistorie