Jesper Clemmensen - Anden Verdenskrig og Den kolde krig

Jesper Clemmensen - Anden Verdenskrig og Den kolde krig

LitteraturAakirkebyOnsdag, 16. september
Se Min kulturuge

Bornholms Litteraturfestival 2020

tig hjertelig velkommen til årets udgave af Bornholms Litteraturfestival – en lidt anderledes festival – en slags Coronafestival med lidt ændringer i forhold det først planlagte, bl.a. flytter festivalen ikke rundt til by-dagene i år.

Vi skal alle passe på og begrænse smitte spredningen, derfor har vi valgt at været ét sted og Bornholms Højskole har været så venlige at tage rigtig godt imod os – det takker vi meget for.

Vi synes selv at vi har fundet et spændende program og vi håber rigtig mange har lyst til at besøge festivalen. Billetterne kan købes via Ticketmaster på nettet samt deres salgssteder bl.a. Svanekegaarden og som nået nyt i år præsenterer vi et partoutkort for kr. 420,- inkl. gebyr

Velkommen

Brian Christensen & Mie Hjort, Bornholms Litteraturfestival

Jesper Clemmensen - Anden Verdenskrig og Den kolde krig

Jesper Clemmensen er journalist og forfatter. Han har tilrettelagt en lang række dokumentarprogrammer til både DR1, DR2 og TV-2. Senest Kurs mod fjerne kyster med Mikkel Beha Erichsen og hans familie på sejltur jorden rundt. Men – Jesper Clemmensen har også en historisk interesse for Anden Verdenskrig og Den kolde krig. Han debuterede i 2012 med Flugtrute Østersøen, hvor han beskrev østtyskernes mangfoldige forsøg på at flygte fra et liv bag jerntæppet. Pressen skrev: ”Fremragende”, ”gribende” og ”thrilleragtig og sensationel spændende”. Derefter kom Skyggemand - Flugthjælper i den kolde krigs Berlin og i marts 2020 udkom Afhopperne, en utrolig historie om at overleve nazisternes uhyrligheder i udryddelseslejren i Auschwitz, om blive fanget på Jerntæppet i Prag og til sidst undslippe kommunismen via Danmark. Her kom de to familier kun i land, fordi heltemodige danskere forhindrede det østtyske mandskab i at stoppe familiernes flugt. Senere immigrerede familierne til USA med hjælp fra den berømte danske videnskabsmand Niels Bohr, der kastede sig ind i deres sag.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Bornholms Højskole, Almindingsve 35j, 3720 Aakirkeby

Dato

Onsdag, 16. september

Tidspunkt

16.00 - 17.30

Entré

70 kr.

Web

Kulturspor

Litteratur