Island Connect 2020

Island Connect 2020

Teater/ScenekunstKlemenskerSøndag, 13. september
Se Min kulturuge

BIRCA viser work-in-progress visninger af de danske, kroatiske og græske kunstnere, der har deltaget i projektet Island Connect op til Kulturugen.

Den danske gruppe hedder Jokers Dinner og er et interdisciplinært kunstnerkollektiv, der arbejder med interaktive ceremonialle værker. De er i gang medarbejdet med forestillingen “Lost? - An Identity Hunt”, hvor fortabte, globale verdensborgere kan genfinde deres stjålne identitet og generobre deres privatliv - alt det vi alle har mistet til data, kunstig intelligens og samfundets stigende overvågning.

Den græske gruppe hedder Creo Dance Company og er ledet af koreograf Polina Kremasta. De har indsamlet materiale fra folkedanse flere steder i verden, og vil også mens de er på Bornholm finde lokale danse, der kan indgå i deres forestilling. Forestilling hedder ”Commun” og der vil blive vist uddrag fra denne.

Den kroatiske grupper Soundspiels arbejder med mix media projekter og består af filmmaker/forfatter Nicole Hewitt, media/lyd kunstner Ivan Slipčević samt billedkunstner Vida Guzmić. De tre vil arbejde med vandringer i landskabet og visningen vil foregår udenfor.

Efter de 3 visninger kl. 17.30 byder vi velkommen til danser og koreograf Antoinette Helbing og hendes forestilling THE LAUGHING GAME, der vises i BIRCAS gårdhave. Det e​r en koreografisk undersøgelse af latter, der bevæger sig i krydsfeltet mellem dans, installation og koncert tæt på publikum. Latteren undersøges seriøst som social kommunikation, kropslig tilstand, klukkende lyd og sprudlende fornemmelse, dens smitsomme kraft og ​dens befriende virkning. ​ THE LAUGHING GAME e​r en hyldest til latter – en fejring af dens funktioner & underfundigheder. Visningen er støttet af Kunstfondens Sommerpulje.

Ml. 18 og 19 vil der være en spise/drikkepause, hvor man samtidig kan se film installationen AFTERLAUGHTER, som tager udgangspunkt i The Laughing Game, og med filmmediet undersøger nye vinkler på latteren, dens bevægelser og skrøbelighed. 

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Birca, Bolbyvej 7, 3782 Klemensker

Dato

Søndag, 13. september

Tidspunkt

16.00 - 18.30

Entré

50 kr.

Web

Kulturspor

Teater/Scenekunst

Bemærkninger

Der vil max kunne deltage 40 personer.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Bornholms Regionskommune og Kulturugen