Gudhjem & Kunsten - foredrag

Gudhjem & Kunsten - foredrag

Historie/KulturhistorieGudhjemOnsdag, 16. september
Se Min kulturuge

Gudhjem var fra ca. 1910-1960 centrum for det moderne maleris gennembrud i Danmark, og den pittoreske bjergby har tiltrukket utallige kunstnere.

Med udgangspunkt i Martin Melsteds nøgleroman ”Dårernes By” (Gyldendal 1941) causerer forfatteren og kulturjournalist Peter Tiemroth over gudhjemboernes holdning til byens mange berømte kunstnere igennem årene.
I foredraget fortæller han om blandt andet om tilblivelsen af Gudhjem Museum, Oluf Høst Museet og ”De Frie Værksteder”, der ikke findes i dag.

Peter Tiemroth har gennem et langt liv fungeret som journalist på Bornholm, først på dagbladet ”Bornholmeren” siden ”Bornholms Tidende”.
Han har særligt skrevet om lokal kunst- og kulturhistore, og bag sig har han adskillige bogudgivelser, blandt andet ”Gudhjem i 9000 år” (Bornholmerens Forlag 1992) og bøger om lokale kunstnere som Paul Høm, Sigurd Vasegaard, Oluf Høst, Lisbeth Munch- Petersen mfl.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Undreværket, Kirkevej 2, 3760 Gudhjem

Dato

Onsdag, 16. september

Tidspunkt

17.00 - 18.00

Entré

Gratis

Web

Kulturspor

Historie/Kulturhistorie

Bemærkninger

Find os mellem biografen og kirken
Dørene åbnes kl. 16.30
Max 30 prs. efter ”først til mølle”
Der er mulighed for at købe en forfriskning.

I forbindelse med foredraget kan man se Helene Høms aktuelle udstilling ”Derude”.
Kl. 14-17 den 11.-12. og den 17.-19. september. 
Som de mange herboende og gæstende kunstnere i Gudhjem gennem historien, tager hun naturligt udgangspunkt i den natur, de oplevelser og det lokale liv, der findes i og omkring Gudhjem anno 2020.