Artist Talk – Med Simon Kofoed og Heidi Hentze

Artist Talk – Med Simon Kofoed og Heidi Hentze

Kunst, KunsthåndværkRønneLørdag, 19. september
Se Min kulturuge

De to lokale keramikere Heidi Hentze og Simon Koefoed vil fortælle om deres fælles passion for keramik og porcelænsler i særdeleshed.

Heidi Hentze Fortæller – jeg er fascineret af det papirtynde porcelæn, pladeteknikken og dets muligheder og begrænsninger. 

Jeg prøver konstant at udfordre grænsen for, hvad der er fysisk muligt, og afsøger nye udtryk. Herved håber jeg, at jeg kan skubbe til den gængse opfattelse af, hvad keramik er og kan være.

Simon Kofoed fortæller - I naturen oplever jeg fantastiske mønstre og strukturer, hvor skønheden ligger i et spændingsfelt mellem systematik og kaos. Denne æstetik prøver jeg at få ind i mine værker, ikke i et forsøg på at kopiere naturen, men mere som princip i udtrykket.

Jeg ønsker i særdeleshed, at arbejde med lethed og porcelænets evne til at bliver gennemskinneligt. Porcelænet gennemgår en stor sammensmeltningsgrad i brændingen. Derfor kan lyset skinne igennem de tynde objekter, og jeg kan dermed udnytte lyset, til optisk at fremhæve mønstre og strukturer.

De to keramiker har ud over deres fællesskab omkring materialevalg, også begge hver især, udviklet deres egene metoder til at skabe de fantastiske væærker de viser på udstillingen ”Udsøgt på Hjorths Fabrik. Arrangementet foregår i udstillingen, blandt værkerne.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Hjorths Fabrik, Krystalgade 5, 3700 Rønne

Dato

Lørdag, 19. september

Tidspunkt

15.00 - 16.00

Entré

Gratis

Web

Kulturspor

Kunst, Kunsthåndværk

Bemærkninger

Entreèn på Hjorths er gratis for gæster med kulturbadge på Rønnedagen