Tour De Værksted

Tour De Værksted

KunsthåndværkRønneTirsdag, 17. september
Se Min kulturuge

Rønne-værkstederne Mie Mølgaard Ceramics, Mia Lerssi/Oe. Studio Shop og Rikke Wulff/hejdesign slår dørene op, og tilbyder en samlet guidet Tour de værksted.

Touren starter hos Mie M. kl. 11, hvor Mie vil tegne og fortælle om hendes enkle og fine Porcelæns-univers.

Kl. 11.45 fører Mie jer over til Mia. Her vil Mia fortælle om lidt om hendes baggrund og hvordan hendes kreationer ligger i spændingsfeltet imellem design og kunst.

Kl. 12.30 fører Mia jer op til Rikke hvor hun vil vise sit hånddrejede keramik, sit nye værksted og butikken frem, som er lokaliseret i Rønnes gamle historiske bygning Hovedvagten.

Tour de værksted byder på forfriskninger undervejs.

Begrænset antal pladser.

Lidt om kunsthåndværkerne hver i sær.

Mie Mølgaard Ceramics


Mie Mølgaard Ceramics er et aktivt arbejdende keramikværksted. Her kan du få et indblik i hvordan en mindre keramik produktion foregår. Her arbejdes med indfarvet støbt porcelæn, og alt bliver lavet i hånden, på stedet. Udtrykket er stramt, lyst og nordisk.
Mie arbejder med funktion. Brugsgenstande, i et formsprog der skiller sig ud fra mængden. Hun anvender støbning som en teknik, der muliggør den meget præcise og ensartede formgivning der kendetegner hendes keramik. Der bliver kælet for detaljerne i både form og flade. Derfor står de fleste produkter med en rå og vandslebet overflade som en smuk kontrast til en meget blank indvendig glasur.


Mia Lerssi/Oe. Studio Shop

Oe. Studio Shop ejes og drives på daglig basis af Mia Lerssi.
Mia har en lang baggrund inden for materialet glas. Hun har både været i Sverige og Holland, for at studere, undervise og bo.
I sommeren 2018 grundlagde hun Oe. Studio Shop i Rønne.
Oe. Studio Shop er studie og butik i eet. I studiet udvikler og arbejder Mia på egne designs og kreationer. Hun har en stor kærlighed til både glas og keramik.
I sit kunstneriske arbejde udfordrer hun grænserne mellem design, håndværk og kunst. Hun elsker taktile materialer og former. Hun tror på en sensuel materialitet.


Bettina Prejsler har en baggrund som Industriel Designer fra Designskolen Kolding og Lund universitet i Sverige. Plus en møbelsnedker uddannelse, for bl.a. at få en forstå materialers formåen, og produktionsprocessen. Hun har arbejdet over flere forskellige kreative felter gennem årene. I den kreative proces arbejder hun med forskellige materialer, og står aldrig stille i sin proces. Udtrykket er altid grafisk rent, i en nordisk stil. I 2016 startede hun som smykke designer og producent, og sælger sine smykker flere steder i landet. Smykkerne er støbte i beton, med Bornholmsk granit pulver og kompositter, kombineret med forskellige materialer.
Hun vil vise de mange trin der er i processen med at fremstille et beton smykke. Fra Design af smykker, modelbygning, fremstilling af formen, formning af produktet, Slibning og polering og til sidst samling af smykket. Til det færdig glimtene glatte smykke. 
Bettina Prejsler er i øjeblikket mellem værksteder, og vil derfor vise sine proces hos Mia Lerssi/Oe. Studio Shop, som også forhandler smykkerne.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Start: Mie Mølgaard Ceramics, Raadhusstræde 1a, 3700 Rønne

Dato

Tirsdag, 17. september

Tidspunkt

11.00 - 13.15

Entré

gratis

Web

Kulturspor

Kunsthåndværk