Tour De Værksted

Tour De Værksted

KunsthåndværkRønneTirsdag, 17. september
Se Min kulturuge

Rønne-værkstederne Mie Mølgaard Ceramics, Mia Lerssi/Oe. Studio Shop og Rikke Wulff/hejdesign slår dørene op, og tilbyder en samlet guidet Tour de værksted.

Touren starter hos Mie M. kl. 11, hvor Mie vil tegne og fortælle om hendes enkle og fine Porcelæns-univers.

Kl. 11.45 fører Mie jer over til Mia. Her vil Mia fortælle om lidt om hendes baggrund og hvordan hendes kreationer ligger i spændingsfeltet imellem design og kunst.

Kl. 12.30 fører Mia jer op til Rikke hvor hun vil vise sit hånddrejede keramik, sit nye værksted og butikken frem, som er lokaliseret i Rønnes gamle historiske bygning Hovedvagten.

Tour de værksted byder på forfriskninger undervejs.

Begrænset antal pladser.

Lidt om kunsthåndværkerne hver i sær.

Mia Lerssi/Oe. Studio Shop

Oe. Studio Shop ejes og drives på daglig basis af Mia Lerssi.

Mia har en lang baggrund inden for materialet glas. Hun har både været i Sverige og Holland, for at studere, undervise og bo.

I sommeren 2018 grundlagde hun Oe. Studio Shop i Rønne. Oe. Studio Shop er studie og butik i eet. I studiet udvikler og arbejder Mia på egne designs og kreationer. Hun har en stor kærlighed til både glas og keramik.

I sit kunstneriske arbejde udfordrer hun grænserne mellem design, håndværk og kunst. Hun elsker taktile materialer og former. Hun tror på en sensuel materialitet.

Mie Mølgaard Ceramics

Mie Mølgaard Ceramics er et aktivt arbejdende keramikværksted. Her kan du få et indblik i hvordan en mindre keramik produktion foregår. Her arbejdes med indfarvet støbt porcelæn, og alt bliver lavet i hånden, på stedet. Udtrykket er stramt, lyst og nordisk.

Mie arbejder med funktion. Brugsgenstande, i et formsprog der skiller sig ud fra mængden. Hun anvender støbning som en teknik, der muliggør den meget præcise og ensartede formgivning der kendetegner hendes keramik. Der bliver kælet for detaljerne i både form og flade. Derfor står de fleste produkter med en rå og vandslebet overflade som en smuk kontrast til en meget blank indvendig glasur.

Rikke Wulff / hejdesign

Rikke Wulff producerer brugskeramikserien hejdesign og arbejder sideløbende på større og mindre arbejder. I år har relieffet været omdrejningspunkt, hvor det tidligere har været det Bornholmske ler, der har vakt hendes interesse. Brugskeramikken er hånddrejet i et lyst gråt stentøjsler. Kopper, skåle, tallerkener, lysestager, fade og vaser. De blanke glasurer komplementerer det grove ler og sammen fortæller de et taktilt og visuelt keramik-eventyr.

Rikke udtaler: ”Mine materialer er ler, mineraler, metaller, sten i pulverform, jord, mudder, sand, vand. Jeg elsker, at de er produkter af vores klode. At det er kræfterne fra vores planet, der har skabt alle de forskellige typer materialer, som jeg har til rådighed. At vi graver materialerne op af jorden for at bruge dem, forarbejde og forme dem. Derfor vil jeg gerne have, at man kan mærke i mine produkter, at de har dette ophav, at materialerne taler og giver os mulighed for at opleve dem. Jeg laver kopper, man kan drikke af – smukke kopper – og samtidigt kopper, der giver anledning til fordybelse. Drik den gode kaffe eller te. Nyd den smukke kop. Mærk roen og tag nuet ind.” Rikke Wulff er uddannet i 2015 fra KADK, Bornholm. Har siden haft værksted i Sandvig, i Nexø og nu i Søndergade 12 i Rønne, hvor hun også har butik.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Start: Mie Mølgaard Ceramics, Raadhusstræde 1a, 3700 Rønne

Dato

Tirsdag, 17. september

Tidspunkt

11.00 - 13.15

Entré

Gratis

Web

Kulturspor

Kunsthåndværk