Oplev vilde spiselige planter – vores levende kulturarv

Oplev vilde spiselige planter – vores levende kulturarv

Madkultur, NaturAllinge-SandvigSøndag, 22. september
Se Min kulturuge

Vilde planter og gamle sorter har igennem århundrede været kendt og brugt i den bornholmske madkultur. Og mange er igen kommet i rampelyset, fordi øens velrenommerede spisesteder indsamler dem i naturen, og benytter dem i deres stjernebelagte menuer.

Kom med på en smuk tur langs kysten ved Næs, og oplev vilde og mærkværdige smage, og hør sandfærdige fortællinger og troværdige anekdoter fortalt af Bornholms bedste formidlere af vilde spiselige planter:

Tino Hjorth Bjerregård, som i 2018 modtog Bornholms Regionskommunes kulturpris. Tino Hjorth Bjerregaard har i over 20 år kortlagt de bornholmske reliktplanter- som de levende fortidsminder kaldes - bl.a. på Hammershus.

Thomas Guldbæk, som er en af Danmarks bedste udi vilde planter, som kan spises. Thomas ved, hvordan vilde planter har været brugt i gamle dages madlavning, og har også stort kendskab til, hvordan de kan indgå i nutidens gourmetspise.

I 2018 indsamlede Thomas og Tino over 10 forskellige slags spiselige vilde planter og gamle sorter, som indgår i Landbrugsmuseet Melstedgårds samling af levende kulturarv. Den historie hører vi på urteturen, og nogle af de indsamlede planter oplever vi på deres naturlige voksested.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Start: P-pladsen ved Nordbornholms Røgeri, Kæmpestranden 2, 3770 Allinge

Dato

Søndag, 22. september

Tidspunkt

10.00 - 12.00

Entré

gratis

Web

Kulturspor

Madkultur, Natur

Bemærkninger

Turen er en del af projektet ”Dyrkning af vilde bornholmske planter og gamle sorter”, som er støttet af bevaringsudvalget, Landbrugsstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet.