Niels Krause-Kjær – Mørkeland og Kongekabale

Niels Krause-Kjær – Mørkeland og Kongekabale

LitteraturAakirkebyTorsdag, 19. september
Se Min kulturuge

Vi kender ham som vært på DR2-Deadline og så har han netop udgivet Mørkeland, som er en politisk thriller, der udspiller sig i gråzonen mellem presse og politik: Dagen før der udskrives folketingsvalg, bliver en ung fuldmægtig fra indenrigsministeriet fundet myrdet. Den arbejdsløse journalist Ulrik Torp, der af Jobcenteret er blevet sendt i praktik hos Dagbladet, beslutter sig for at dække mordsagen. Sammen med en ung praktikant kommer Torp hurtigt på sporet af omfattende svindel inden for den politiske sfære, samt en lille mystisk kreds bestående af forhenværende politikere og førende embedsmænd.

Niels Krause-Kjærs hæsblæsende politiske spændingsroman Mørkeland er en selvstændig fortsættelse til hans populære debutroman Kongekabale, der blev filmatiseret af Nikolaj Arcel i 2004.

Lokale opvarmningsnavne til Litteraturfestival

Tre af øens lokale forfattere vil krydre programmet til Bornholms Litteraturfestival. De tre forfattere er Birgithe Stender-Jensen, Pernille T. Boldemann og Rakel Haslund-Gjerrild.
- Vi vil gerne give publikum lidt ekstra udover hovednavnet, som de har købt billet til. Og - så vil vi også meget gerne give en lokal forfatter en mulighed for at møde et publikum og gøre opmærksom på sig selv og sit forfatterskab,
- Det er lidt inspireret af Steffen Brandts koncertrække Udenfor Sæsonen, hvor yngre musikere møder de mere erfarne og større navne. Her oplever publikum en musiker, som de formentlig ikke kendte på forhånd, men forhåbentlig overraskes over. Det samme håber vi, at de lokale forfattere vil gøre til vores arrangementer.

De tre lokale forfattere er

Rakel Haslund-Gjerrild fra Nexø Søndag 15. sep  Birgithe Stender-Jensen fra Gudhjem Onsdag 18. sep. Pernille T. Boldemann fra Rønne  Torsdag 19. sep.

Hver især vil de til de respektive arrangementer varme op i ca. 15-20 minutter før hovednavnet går på.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

TV 2/Bornholm, Brovangen 1, 3720 Aakirkeby

Dato

Torsdag, 19. september

Tidspunkt

17.00 - 19.00

Entré

100 kr.

Web

Kulturspor

Litteratur