Naturen Kalder af Daily Fiction

Naturen Kalder af Daily Fiction

Teater/ScenekunstHasleSøndag, 15. september
Se Min kulturuge

BIRCA har inviteret den smukke Naturen Kalder på besøg. En forestilling af og med Tora Balslev, der forsøger at begribe naturen i vores hverdag.

“Min smartphone er natur. Og jeg er. Jeg prøver at begribe det.”
Kropslig og musikalsk performance undersøger grænsen mellem menneskeligt liv og dødt stof, og taler ind i debat om bæredygtighed, ny teknologi og vores måde at leve på.

En modig forestilling, der udfordrer vores evne til forandring.
Dansemagasinet Terpsichore

`Naturen Kalder´ er gennemført performanceteater og giver stof til eftertanke.
Kulturkongen

Der er ren alkymi: Vi ser et makrokosmos, som er svært at bære, genspejlet i et mikrokosmos, det hele vitalistisk besjælet af vilje til modstand og indsigt.
Claus Emmeche, biolog, videnskabsteoretiker, forfatter og debattør.

 

Vand, sand og træer kan jeg se for mig. Jeg ved hvordan de mærkes. Når jeg cykler, mærker jeg, at mine fødders træden i pedalerne får mig til at bevæge mig fremad. Med min smartphone er jeg ikke så klog. Jeg ved ingenting. Min evne til at fornemme den strækker sig til overfladen.

Teknologien i dag giver hele tiden mulighed for at koble sig på et andet rum, og vores bevidsthed udfordres af navigationen. Hvordan holder vi begge ben på jorden?

Forestillingen udfolder naturen i vores telefoner gennem dans og musik. Performeren fortæller om smartphones ́ mineraler og elektroniske processer, og indtager sideløbende disse bestanddele og lader dem bevæge sig og tale gennem kroppen.

Alt i Universet består af forskellige stoffer, og op til 70 af Jordens 80 stabile grundstoffer indgår i elektronisk udstyr. I Naturen Kalder udfoldes smartphonens hardware - dens fysiske natur. Naturen Kalder tager afsæt i ønsket om at skabe en sanselig oplevelse af altings forbundethed, af det at være ét med verden omkring os. Forestillingen taler ind i en løbende debat om ny teknologi og vores måde at leve på, og er et kunstnerisk forsøg på at udvikle bevidsthed til bæredygtig omstilling gennem kroppen.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Birca, Bolbyvej 7, 3782 Klemensker

Dato

Søndag, 15. september

Tidspunkt

20.00 - 21.00

Entré

50 kr.

Web

Kulturspor

Teater/Scenekunst

Bemærkninger

For voksne og unge fra 16 år