Gourmet og design med Jan Hurtigkarl i Storms Rum

Gourmet og design med Jan Hurtigkarl i Storms Rum

MadkulturNexøFredag, 20. september
Se Min kulturuge

Storms RUM på Knarregård danner rammen
om denne unikke kulinariske aften,
fredag den 20. september kl. 18.00.
 
Måltidet starter med bobler og appetizers i gårdhaven, hvor der denne aften er en særudstilling af kunst af bornholmske kunstnere. Herefter rykker vi indenfor til  langbordet, specielt fremstillet til anledningen af smukt bornholmsk Ege træ fra egen skov. Om bordet er der plads til 16 gæster, der denne aften - udover en eksklusiv kulinarisk oplevelse - får lejlighed til at høre nogle af alle Jan Hurtigkarls fortællinger fra sit inspirerende liv og gastronomiske rejser.

Aftenens måltid består af en 7 retters menu, med 7 tilhørende vine. Menuen er forankret i et personligt kulinarisk udtryk hentet i Jans verdenskøkken, der er udviklet i perioden fra 1989-2007 (tiden i Restaurant Hurtigkarl & Co i Ålsgårde), gennem årlige kulinariske rejser rundt i verden bl.a fra det japanske og mexicanske køkken. Der skal dampes, grilles, ryges, steges og bages, og vore egne lokale og nordiske råvarer vil blive bragt i samspil med smage og tilberedningsteknikker fra eksotiske madkulturer.
Med sig i køkkenet har Jan sin tidligere souschef fra restauranten i Ålsgårde,
Thomas Garfort.
 
 
Aftenens sommelier er Jimmy Korsholm, ejer af vinfirmaet Korsholm Vin, der denne aften vil guide os igennem vinenes forskellige landskaber.
7 forskellige vine af egen import sættes til retterne i et medspil eller modspil, der komplementerer retterne på bedste vis. Her er ingen dogmer eller konventioner, men masser af erfaring og lyst til at holde sanserne skarpe og vågne.


Appetizers og velkomst bobler
 
Karamelliseret kammusling med sort sesam & miso creme
Foie gras med sancho
Blæksprutte tagliatelle med miso og kombo tang
 
Menu
Østers tartar, chilli sorbet og tang, knækbrød
Røget sandart med löjrom sauce og urteflan
Hummer medaljon med katareller og kimchi
Vildandebryst med røde salater, rødbede & trøffel
Grillet sashi oksekød med daikon og "Holy Mole" jus
Arla Unika oste & knæk
Bornholmske brombær i 3 variationer
med chokolade og vild peber, sprøde mandelbunde og cremet is
*Ændringer kan forekomme afhængigt af råvarer på dagen


Kom glad og bliv glædeligt overrasket - teksten er allerede for lang -
men der vil komme små surprises denne aften,
- alt godt kan ske!
 
En plads omkring dette unikke bord
Appetizer og velkomst bobler
7 retters menu med 7 vine
Kaffe/the med chokolade og madeleine
 
Pris: kr. 1.950,-
Booking: charlottestorm@me.com
Frist for tilmelding: 6. september 2019


"Jeg glæder mig meget til denne gastronomiske aften i Charlottes æstetiske og smukke rum og ser frem til en flot og hyggelig start på mit nye gastronomiske liv på Bornholm. 
 
På glædeligt gensyn
Jan Hurtigkarl"

 


Har du brug for en overnatning tæt på Knarregård, har vi til denne aften 2 ferielejligheder på Nordvangen nr.4 og 6 med  hver 4 sovepladser - dem kan 4 (8) personer gerne låne gratis.
 
OBS: Dette er en event under Bornholms Kulturuge, og kun for deltagere med kulturugens badge, der kan købes i alle turistinformationer på Bornholm til kr. 50

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

StormsRum, Knarregård, Ibskervej 25, 3730 Nexø

Dato

Fredag, 20. september

Tidspunkt

18.00 - 22.00

Entré

1.950 kr.

Web

Kulturspor

Madkultur

Bemærkninger

Tilmelding senest den 1. september 2019.