Batzer & Co alias Arild Batzer

Batzer & Co alias Arild Batzer

LitteraturHasleOnsdag 18. september
Se Min kulturuge

At udgive bøger med hjertet

Han er 72 år, manden bag Roskilde Bogcafé og forlaget BATZER & CO- og fik i år Blixenprisen som årets redaktør. Norske Arild Batzer har i over 40 år drevet boghandel og sit ikke-kommercielle forlag i Roskilde. Han startede med at udgive de forfattere han selv havde læst som ung: Blake, Rimbaud, Kafka, Ginsberg og Hesse.

I 2002 fik hans forfatter Imre Kertész Nobelprisen. I 2009 oplevede han et jubelår, da Herta Müller også fik Nobelprisen og Per Petterson fik Nordisk Råds Litteraturpris. Og da Per Petterson holdt en lang skrivepause på seks år, fik Jón Kalman Stefánsson et gennembrud i Danmark, Mo Yan fik Nobelprisen og Kjell Westö, Jon Fosse og Audur AvaÓlafsdóttir fik i løbet af få år Nordisk Råds Litteraturpris. Alle udgives de hos det lille forlag.

Hør om et forlagseventyr og mød en forlægger, som udgiver bøger med hjertet og har næse for at finde de gode forfattere før de store forlag opdager dem.

Lokale opvarmningsnavne til Litteraturfestival

Tre af øens lokale forfattere vil krydre programmet til Bornholms Litteraturfestival. De tre forfattere er Birgithe Stender-Jensen, Pernille T. Boldemann og Rakel Haslund-Gjerrild.
- Vi vil gerne give publikum lidt ekstra udover hovednavnet, som de har købt billet til. Og - så vil vi også meget gerne give en lokal forfatter en mulighed for at møde et publikum og gøre opmærksom på sig selv og sit forfatterskab,
- Det er lidt inspireret af Steffen Brandts koncertrække Udenfor Sæsonen, hvor yngre musikere møder de mere erfarne og større navne. Her oplever publikum en musiker, som de formentlig ikke kendte på forhånd, men forhåbentlig overraskes over. Det samme håber vi, at de lokale forfattere vil gøre til vores arrangementer.

De tre lokale forfattere er

Rakel Haslund-Gjerrild fra Nexø Søndag 15. sep  Birgithe Stender-Jensen fra Gudhjem Onsdag 18. sep. Pernille T. Boldemann fra Rønne  Torsdag 19. sep.

Hver især vil de til de respektive arrangementer varme op i ca. 15-20 minutter før hovednavnet går på.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Grønbechs Gård, Grønbechs Gård 4, 3790 Hasle

Dato

Onsdag 18. september

Tidspunkt

19.00 - 21.00

Entré

80 kr.

Web

Kulturspor

Litteratur