Rundvisning på Bornholms Kunstmuseum - Biennale

Rundvisning på Bornholms Kunstmuseum - Biennale

KunsthåndværkGudhjemSøndag, 16. september
Se Min kulturuge

To store kuraterede udstillinger på Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård viser det bedste af Europæisk samtidskeramik netop nu. 94 kunstnere fra 29 Europæiske lande vil være repræsenterede i de 2 udstillinger.

 

European Ceramic Context 2018 er et led i den Bornholmske biennale for moderne europæisk keramik og glas. De europæiske biennaler udspringer af en vision fra Bornholms kultur- og undervisningsinstitutioner om at bruge den bornholmske kulturarv inden for produktion af glas og keramik til kunstindustrien, som udgangspunkt for en markant internationalt tilbagevendende begivenhed, der skal markere Bornholm som centrum for glas og keramik i Europa. Glas- og keramikbiennalen på Bornholm, har siden 2006 udviklet sig til en central institution for udstilling af samtidsglas og -keramik på den internationale kunsthåndværkerscene. Glas- og keramikbiennalerne er således en væsentlig del af den bornholmske kunsthåndværkerverden, som af det UNESCO-anerkendte World Crafts Council netop er blevet akkrediteret som Europas første World Crafts Region. Denne anerkendelse er en manifestation af Bornholms internationale betydning som kraftcenter for kunsthåndværket.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Gratis entré på Bornholms Kunstmuseum med kulturugebadge søndag 16. september fra kl. 12.30.

Sted

Bornholms Kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dato

Søndag, 16. september

Tidspunkt

13.00 - 14.00

Web

Kulturspor

Kunsthåndværk

Bemærkninger

Bornholms Kunstmuseum er åbent tirsdag – søndag kl. 10.00-17.00

Keramikbiennale udstillingerne åbner lørdag den 15. september kl. 14.00 på Kunstmuseet og kl. 16.00 på Grønbechs Gaard, hvor der er gratis adgang til ferniseringen.