Lydspor - i Nexø

Lydspor - i Nexø

Rytmisk musikNexøMandag, 17. september
Se Min kulturuge

The Original Soundtrack

Med ’Lydspor’ er de to sangere og sangskrivere Henrik Billing og Kalle Brandt igen gået sammen om, at fortolke kulturugens tema over fire koncerter.
Omdrejningspunktet bliver både nyskrevne sange, samt sange fra bagkataloget, hvor tekst og musik kan opleves som en helhed, med en fortløbende historie. Sangene bliver derved en slags ’Lyd-film’, der på kun 3-4 minutter komprimerer en handling, med flere virkemidler der minder om filmens kunstgreb, opbygning og udtryk.
Musik har desuden den forunderlige egenskab, at kunne sætte varige (lyd)spor i erindringen. Vi husker ofte hvor vi var, da vi hørte en bestemt sang for første gang. Det kan minde os om en speciel tid, eller situation. Nogle benævner en bestemt sang som deres, eller opfatter en sang som lydsporet til deres liv. Genkendelsen af melodi og tekst er noget, som kan få selv svært demente mennesker til, at udbryde i sang, få et smil på læben, eller en tåre i øjenkrogen. Sådanne lydspor vil Billing og Brandt naturligvis også give et par eksempler på.

Dagligstuekoncerter
I fjor introducerede Billing og Brandt begrebet dagligstuekoncerter, eller ’Living Room Concerts’ i kulturugen. Dette koncept gentages i år, hvor friske private koncertværter lægger dagligstue til fire hyggelige og intime koncerter for et mindre publikum på mellem 20-30 personer.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Marianne Beisner, Stenbrudsvej 18, 3730 Nexø

Dato

Mandag, 17. september

Tidspunkt

19.00 - 21.00

Entré

100 kr.

Web

Kulturspor

Rytmisk musik

Bemærkninger

The original soundtrack

I filmindustrien er ’Lydspor’ (Soundtrack), den del af en filmstrimmel, eller videobånd, hvor lyden optages. Dialogen, lydeffekter og musik har normalt hvert sit spor

I sidste halvdel af 1900-tallet, blev det stadig mere almindeligt at udgive musikken fra filmene separat, under betegnelsen ’The Original Soundtrack’. Mange af disse udgivelser huskes bedre og har opnået større popularitet, end selve filmene.

Living room concerts

Begrebet 'Living room concerts', eller fordansket; ’Dagligstue-Koncerter’, er startet i de store metropoler rundt omkring i verden. København og Aarhus har også været med på noderne i nogle år. Konceptet er helt enkelt, at private værter lægger hus til små intime koncerter, hvor enten et indbudt, eller et betalende publikum får musikken og musikerne helt tæt på, i en afslappet hjemlig atmosfære.


Alle siddepladser er unummerede. Kom i god tid ;-)

Evt. uafhentede/usolgte billetter kan købes i døren

 

Book her