Det modernistiske spor

Det modernistiske spor

Klassisk musikAakirkebyTorsdag, 20. september
Se Min kulturuge

Denne eftermiddag går vi på opdagelse sammen med den store danske komponist Herman D. Koppel (1908-1998). Vi spiller hans værker Ternio for violin og klaver fra 1951 og hans Duo Concertante for klarinet og klaver fra 1984. Desuden følger vi sporet tilbage til et af Herman D. Koppel’s helt store forbilleder nemlig den ungarske komponist Bela Bartok. Vi får at høre hans verdensberømte Kontraster fra 1938 for klarinet, violin og klaver. Fælles for både Koppel og Bartok er, at de altid har bevaret et tonalt fundament. Dette har de så bygget videre på med et tonesprog, der også indeholder atonale elementer.

Med dette program ønsker vi at fremføre musik fra den modernistiske periode. I malerkunsten har modernismen nydt stor popularitet, men i musikkens verden venter den stadig på et lige så stort gennembrud. Vi mener at kvaliteten af Herman D. Koppel’s værker kan sidestilles med f.eks. Asger Jorn’s i billedkunstens verden. Og derfor vil vi gerne bidrage med at Herman D. Kopples værker oftere bliver hørt i danske koncertsale end hvad tilfældet er.

Trio Mizu består af Eva Kristine Boulekbache Vasarhelyi på violin, Minako Ito Christiansen på klaver og Simon Kovacs på klarinet. Minako spiller sammen med både Eva og Simon som duo partnere, hvilket er afsæt for Trio Mizu. I de tre musikeres respektive musikalske virke bringes samspillet frem af forskellige erfaringer fra blandt andet kammermusik, undervisning, orkesterlitteratur og det fælles ønske om at dele ud af og opdage musik.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Aa Kirke, Storegade 2, 3720 Aakirkeby

Dato

Torsdag, 20. september

Tidspunkt

16.00 - 17.30

Entré

80 kr.

Web

Kulturspor

Klassisk musik