75 års gallaforestilling

75 års gallaforestilling

Historie/KulturhistorieGudhjemSøndag, 16. september
Se Min kulturuge

- i Scala Gudhjem

Den røde løber rulles ud, champagnepropperne springes, musikken spiller op, og en af verdens mest elskede film nogensinde lægges på projektoren når Scala Gudhjem fejrer sine første 75 år. 
Gudhjems biograf blev grundlagt af byens berømmede kunstmaler, Niels Oluf Høst i 1943, og i dag står Scala som et monument over den store kulturelle aktivitet og det imponerende græsrodsliv, som det lille, idylliske fiskerleje gemmer på. Gudhjem er en af Danmarks mindste byer med sin egen biograf, udelukkende drevet af et væld af frivillige igennem næsten hele dette århundrede.
Den store dag bliver fejret med en festlig gallaaften den 16. september klokken 19.30. Når gæsterne ankommer på den røde løber bliver de modtaget med bobler og andet mundgodt, og før filmen kan de desuden nyde levende musik af Niels Oluf Høsts efterkommere, der stadig betragter Gudhjem som deres hjemstavn, og som udlever deres velbevarede kunstneriske gener gennem musikken.
Den musikalske underholdning tager udgangspunkt i filmhistoriens klassiske hits, ikke mindst den ikoniske ”As Time Goes By” fra Casablanca: Filmen, som havde verdenspremiere samme år som Scala åbnede, og som gæsterne får lov til at nyde på det store lærred i en ny, flot restaureret udgave.
Det romantiske mesterværk med de knivskarpe replikker og uforglemmelige scener er blevet kåret som et af det 20. århundredes absolutte højdepunkter inden for amerikansk film. (Tilsvarende finder man på en liste over de 100 bedste filmreplikker ikke mindre end fem fra Casablanca!).
Grundet krigen var det naturligvis ikke muligt for bornholmerne at opleve Casablanca i premiereåret, men nu – med 75 års forsinkelse – får mesterværket den gallaforestilling i Gudhjem, det fortjener.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Sted

Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem

Dato

Søndag, 16. september

Tidspunkt

19.30 - 21.30

Entré

50 kr.

Web

Kulturspor

Historie/Kulturhistorie

Book her