Spillerum

Spillerum

Badgetilbud, TeaterGudhjemOnsdag 20. september, Torsdag 21. september, Fredag 22. september

Ramt af afbud:

 

Undreværket må improvisere

Undreværket i Gudhjem står bag, når der den 20.september er premiere på den improviserede forestilling SPILLERUM under Bornholms Kulturuge.

 

Søndag d.17. september skulle de tre skuespillere Charlotte E. Munksgaard, Thomas Danielsen og Helene Høm kaste sig ud i kulturugens tema ” rum”, og omdanne det til en teaterforestilling på rekordtid ved at knokle i fire dage og spille forestillinger i tre.

Men helt i tråd med konceptet, bliver der nu virkelig improviseret i Undreværket.

 

Skuespilleren Charlotte E. Munksgaard, der var med til at starte det københavnske Teater Får302 i 1980erne, har desværre i weekenden måtte aflyse på grund af den nære ven og skuespillerkollega Pauli Rybergs nylige død.

 

På grund af det meget korte varsel har det ikke været muligt for Thomas Danielsen og Helene Høm at skaffe en anden skuespiller til opgaven:

– Vi arbejder jo uden instruktør, så skuespillerne skal selv kunne skabe materiale og udvikle dramaturgier i et gruppesamarbejde. Det er desværre ikke hvem som helst, der kan springe ind i sådan en opgave, forklarer Thomas Danielsen.

– Vi brugte en dag på at ringe rundt, men så måtte vi ganske enkelt gå i gang med arbejdet, forklarer Helene Høm.

– Charlotte E. Munksgaard havde glædet sig meget til at komme til Bornholm. Nu kommer det benspænd, der er sat op, virkelig i spil. Det er lidt som at springe ud fra femmeter vippen, men vi kan vist forsikre publikum for en teateroplevelse med masser af ”nerve”, smiler Helene Høm.

 

I tråd med kulturugens tema er SPILLERUM baseret på, at skuespillerne skaber scener med udgangspunkt i de rum, der er i Undreværket (et tidligere missionshus i Gudhjem). Holdet undersøger også, hvordan et ”frirum” f.eks. kan omdannes til scene, om man kan opføre et ”tankerum”? Og hvad ægte ”spillerum” er for tre… nej to…erfarne teaterfolk.

 

SPILLERUM er den eneste lokalt producerede teaterforestilling under kulturugen. Der er premiere onsdag, og der spilles forestillinger til og med fredag aften.

Helene Høm, Uddannet på statsskolen Norwegian Theatre Academy, Fredrikstad i 2004. Startede Gudhjem Netværksscene i 2003, har boet og arbejdet som skuespiller i Zürich og har tidligere lavet forestillingerne ’Lyst’ og ’Strip Tease’ til Bornholms Kulturuge.

Thomas Danielsen, Uddannet i 1984 fra Ecole Philippe Gaulier i Paris/London, Commedia School i Kbh og Århus Teaterakademi. Har i 27 år turneret internationalt i Teater Patrasket, lavet Christianshavnerrevy og som freelancer spillet på teatre i Kbh. Tidligere medlem af Ø-Gruppen/Hammershusspil etc.

PRODUKTION

Undreværket; startet af Helene Høm og Thomas Danielsen i 2016, for at skabe og vise professionel og anderledes scenekunst på og fra Bornholm.

Forestillingen er støttet af : Nordeafonden, Bornholms Kulturuge 2017,Musik og Teaterrådet BRK

Praktisk info

Har du et kulturugebadge?

Rabat på entré, særpris 90 kr.

Sted

Undreværket, Kirkevej 2, 3760 Gudhjem

Dato

Onsdag 20. september, Torsdag 21. september, Fredag 22. september

Tidspunkt

Se bemærkninger

Entré

Se bemærkninger

Web

Kategorier

Badgetilbud, Teater

Bemærkninger

Onsdag 20. september kl. 21.00 (Premiere)
Torsdag: 21. september kl. 18.00 & 22.30
Fredag: 22. september kl. 18.00 & 22.30

Dørene åbner 30 min før forestilling. Varighed ca. 45 min.
Målgruppe: For de 6-100 årige

Entre 120 kr.
Medlemmer af Undreværket: 100 kr.
Børn (min. 6 år) 40 kr.
Der kan også købes billetter med MobilePay/kontant i døren.

 

Book her