Jakob Hansens Litteraturfestival - Talentaften

Jakob Hansens Litteraturfestival - Talentaften

Badgetilbud, LitteraturAllinge-SandvigOnsdag 20. september

Det bornholmske rum

Seks forfattere og en tegner digter videre på motiverne hos Bornholmermalerne. Det sker på Jakob Hansens Litteraturfestival under Bornholms Kulturuge, hvor lokale skrivetalenter også træder frem på scenen.

Det bornholmske rum er for os helt konkret bornholmerrummet på kunstmuseet i Rø, hvor de såkaldte Bornholmermalere hænger. Mere specifikt er det bornholmske rum det rum, som Bornholmermalerne udforsker i deres billeder – og som i næste led kan generere vidt forskellige stemninger, følelser og tanker hos den, der betragter billederne.

Jakob Hansens Litteraturfestival har i år bedt seks forfattere og en tegner om at digte videre på de stemninger og historier, de ser i malerierne. Peter Poulsen, Niels Lyngsø, Adda Djørup, Anders Abildgaard, Hannah Lutz og Signe Gjessing har hver især udvalgt et billede af Edvard Weie, Olaf Rude, Sigurd Swane, Oluf Høst, Jais Nielsen og Karl Isakson, som danner afsæt for en ny tekst skrevet specielt til lejligheden. De seks tekster samles i et katalog, som festivalen udgiver i august måned, og det er også de tekster, der vil blive læst op og diskuteret på selve festivalen.

Igen i år finder Jakob Hansens Litteraturfestival sted i Missionshuset i Allinge over tre aftener, hvor den første er tilegnet tre lokale skrivetalenter, som udvælges af festivalledelsen. De læser op sammen med Kristian Bang Foss, der tager et manuskript med, han arbejder på for tiden, for at præsentere det på festivalen.

Til årets digtinstallation har den prisbelønnede og internationalt udgivne tegneserieforfatter Halfdan Pisket ladet sig inspirere af bornholmermaleren Claus Johansens univers. Det bliver til et kunstværk på DLG’s silo i Klemensker ved festivalens åbning. Han står også bag forsiden til årets katalog og har bidraget med en serie tegninger.

Praktisk info

Har du et kulturugebadge?

Kun for deltagere med Kulturugebadge, der under festivalen også kan købe kataloget og få fri entré til torsdag eller fredags oplæsning.

Sted

Missionshuset, Pilegade 7B, 3770 Allinge

Dato

Onsdag 20. september

Tidspunkt

Kl. 20.00

Web

Kategorier

Badgetilbud, Litteratur

Bemærkninger

Aftenens forfatter:

Kristian Bang Foss (f. 1977) har opnået kommerciel succes og international bevågenhed med sine besk humoristiske romaner, senest ‘Døden kører Audi’ (Gyldendal 2012), som også er blevet lavet til et teaterstykke. Sammen med Anders Abildgaard driver han desuden Vesterbro Forfatterskole.

 

Katalog med nye tekster af Adda Djørup, Anders Abildgaard, Signe Gjessing, Peter Poulsen, Niels Lyngsø og Hanna Lutz samt tegninger af Halfdan Pisket udkommer ultimo juli og sælges i udvalgte boghandler samt fra hjemmesiden jhfestival.dk. Kr. 150. Billetter til Jakob Hansens Litteraturfestival bliver sat til salg på jhfestival.dk 17. juli.

Book her