Jakob Hansens Litteraturfestival - Digtinstallation

Jakob Hansens Litteraturfestival - Digtinstallation

Udstilling, LitteraturHasleOnsdag 20. - søndag 24. september

Det bornholmske rum

Seks forfattere og en tegner digter videre på motiverne hos Bornholmermalerne. Det sker på Jakob Hansens Litteraturfestival under Bornholms Kulturuge, hvor lokale skrivetalenter også træder frem på scenen.

Det bornholmske rum er for os helt konkret bornholmerrummet på kunstmuseet i Rø, hvor de såkaldte Bornholmermalere hænger. Mere specifikt er det bornholmske rum det rum, som Bornholmermalerne udforsker i deres billeder – og som i næste led kan generere vidt forskellige stemninger, følelser og tanker hos den, der betragter billederne.

Jakob Hansens Litteraturfestival har i år bedt seks forfattere og en tegner om at digte videre på de stemninger og historier, de ser i malerierne. Peter Poulsen, Niels Lyngsø, Adda Djørup, Anders Abildgaard, Hannah Lutz og Signe Gjessing har hver især udvalgt et billede af Edvard Weie, Olaf Rude, Sigurd Swane, Oluf Høst, Jais Nielsen og Karl Isakson, som danner afsæt for en ny tekst skrevet specielt til lejligheden. De seks tekster samles i et katalog, som festivalen udgiver i august måned, og det er også de tekster, der vil blive læst op og diskuteret på selve festivalen.

Igen i år finder Jakob Hansens Litteraturfestival sted i Missionshuset i Allinge over tre aftener, hvor den første er tilegnet tre lokale skrivetalenter, som udvælges af festivalledelsen. De læser op sammen med Kristian Bang Foss, der tager et manuskript med, han arbejder på for tiden, for at præsentere det på festivalen.

Til årets digtinstallation har den prisbelønnede og internationalt udgivne tegneserieforfatter Halfdan Pisket ladet sig inspirere af bornholmermaleren Claus Johansens univers. Det bliver til et kunstværk på DLG’s silo i Klemensker ved festivalens åbning. Han står også bag forsiden til årets katalog og har bidraget med en serie tegninger.

Praktisk info

Sted

Sct Klemensgade 1, 3782 Klemensker

Dato

Onsdag 20. - søndag 24. september

Tidspunkt

Kl. 12.00

Web

Kategorier

Udstilling, Litteratur

Bemærkninger

Officiel åbning af Jakob Hansens Litteraturfestival, hvor Halfdan Piskets værk afsløres. DLG-siloen i Klemensker.

Halfdan Pisket (f. 1985) modtog sidste år som den første tegneserieskaber nogensinde Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Det skete på baggrund af den kritikerroste trilogi ‘Desertør’ (Fahrenheit 2014), ‘Kakerlak’ (2015) og ‘Dansker’ (2016) om hans tyrkiske fars flugt til Danmark og efterfølgende liv i den kriminelle underverden.

 

Katalog med nye tekster af Adda Djørup, Anders Abildgaard, Signe Gjessing, Peter Poulsen, Niels Lyngsø og Hanna Lutz samt tegninger af Halfdan Pisket udkommer ultimo juli og sælges i udvalgte boghandler samt fra hjemmesiden jhfestival.dk. Kr. 150. Billetter til Jakob Hansens Litteraturfestival bliver sat til salg på jhfestival.dk 1. august.