Jakob Hansens Litteraturfestival 2:2

Jakob Hansens Litteraturfestival 2:2

, LitteraturAllinge-SandvigFredag 22. september

Det bornholmske rum

Seks forfattere og en tegner digter videre på motiverne hos Bornholmermalerne. Det sker på Jakob Hansens Litteraturfestival under Bornholms Kulturuge, hvor lokale skrivetalenter også træder frem på scenen.

Det bornholmske rum er for os helt konkret bornholmerrummet på kunstmuseet i Rø, hvor de såkaldte Bornholmermalere hænger. Mere specifikt er det bornholmske rum det rum, som Bornholmermalerne udforsker i deres billeder – og som i næste led kan generere vidt forskellige stemninger, følelser og tanker hos den, der betragter billederne.

Jakob Hansens Litteraturfestival har i år bedt seks forfattere og en tegner om at digte videre på de stemninger og historier, de ser i malerierne. Peter Poulsen, Niels Lyngsø, Adda Djørup, Anders Abildgaard, Hannah Lutz og Signe Gjessing har hver især udvalgt et billede af Edvard Weie, Olaf Rude, Sigurd Swane, Oluf Høst, Jais Nielsen og Karl Isakson, som danner afsæt for en ny tekst skrevet specielt til lejligheden. De seks tekster samles i et katalog, som festivalen udgiver i august måned, og det er også de tekster, der vil blive læst op og diskuteret på selve festivalen.

Igen i år finder Jakob Hansens Litteraturfestival sted i Missionshuset i Allinge over tre aftener, hvor den første er tilegnet tre lokale skrivetalenter, som udvælges af festivalledelsen. De læser op sammen med Kristian Bang Foss, der tager et manuskript med, han arbejder på for tiden, for at præsentere det på festivalen.

Til årets digtinstallation har den prisbelønnede og internationalt udgivne tegneserieforfatter Halfdan Pisket ladet sig inspirere af bornholmermaleren Claus Johansens univers. Det bliver til et kunstværk på DLG’s silo i Klemensker ved festivalens åbning. Han står også bag forsiden til årets katalog og har bidraget med en serie tegninger.

Praktisk info

Har du et kulturugebadge?

Deltagere med Kulturugebadge kan under festivalen også købe kataloget og få fri entré til torsdag eller fredags oplæsning.

Sted

Missionshuset, Pilegade 7B, 3770 Allinge

Dato

Fredag 22. september

Tidspunkt

Kl. 20.00

Entré

100,-

Web

Kategorier

, Litteratur

Bemærkninger

Aftenens forfatter:

Peter Poulsen (f. 1940) fejrede sidste år halvtredsårsjubilæum som forfatter. Ved siden af sine mange digtsamlinger, senest ‘Aflytning af stilheden’ (Lindhardt & Ringhof 2015), har han oversat flere klassiske værker fra romanske sprog, og de seneste år har han været bosat på Bornholm.

Niels Lyngsø (f. 1968) har siden debuten i 1992 primært skrevet poesi, selvom han også har udgivet en rapplade og oversat fransk litteratur, men han er vendt tilbage til romanen i de sammenhængende ‘Min ukendte bror’ (Gyldendal 2015) og ‘Himlen under jorden’ (2016).

Hannah Lutz (f. 1984) er finlandssvensker og debuterede sidste år med den overbevisende kortroman ‘Vildsvin’ (Samleren) om isolerede og kollektive liv i de store, svenske skove. Her væver vildsvinespottere, trekantsdramaer og demente bedsteforældre deres historier ind i hinanden.

 

Katalog med nye tekster af Adda Djørup, Anders Abildgaard, Signe Gjessing, Peter Poulsen, Niels Lyngsø og Hanna Lutz samt tegninger af Halfdan Pisket udkommer ultimo juli og sælges i udvalgte boghandler samt fra hjemmesiden jhfestival.dk. Kr. 150. Billetter til Jakob Hansens Litteraturfestival bliver sat til salg på jhfestival.dk 17. juli.

Book her