Hjorths Fabrik

Hjorths Fabrik

, KunsthåndværkRønneMandag 18. september

Hjorths Fabrik i Rønne er et keramikmuseum med udstillinger om pottemagere, keramikfabrikker og produkter. Oplev de arbejdende værksteder, hvor du kan følge produktionen fra det rå ler til det færdige produkt, hvis du ellers er en tålmodig sjæl. I butikken kan du se og føle den fine keramik før du køber.

Hjorths Fabrik blev grundlagt i 1859 som L. Hjorths Terracottafabrik. Fabrikkens første lokaler lå i Østergade i Lauritz Hjorths forældres hus. De første varer, der blev fremstillet, var vandkølere, urtepotteskjulere og tændstikholdere. Salget gik godt og allerede i 1862 flyttede fabrikken til Krystalgade, hvor den ligger den dag i dag.


Artist Talk med den japanske keramiker Mariko Wada, den 18/9  kl. 15-16,  i udstillingen Contemporary Japanese Crafts

Adgang med kulturuge badge.

Mariko er født i 1970 i  Osaka og er uddannet i kunstteori og æstetik i Kyoto, siden tog hun til Danmark for at tage sin uddannelse som kunsthåndværker og keramiker på Designskolen i Kolding.

Mandag den 18/9 om eftermiddagen taler vi med Mariko om den særlige kunstneriske forbindelse der er mellem Japan og Danmark. Om det kulturelle møde og om at skabe keramik i en skandinavisk kontekst.

Hjorths Fabrik tilbyder rundvisninger i fabrikkens værksteder kl. 13 og kl. 15.

Praktisk info

Kun for gæster med Kulturugebadge

Rundvisninger på fabrikken fra kl. 13.00 Artist talk i udstillingen Contemporary Japanese Crafts kl. 15.00

Sted

Krystalgade 5, 3700 Rønne

Dato

Mandag 18. september

Entré

70 kr.

Web

Kategorier

, Kunsthåndværk