Det Bornholmske musikalske RUM

Det Bornholmske musikalske RUM

Musik, Badgetilbud, WorkshopAllinge-SandvigFredag 22. september

Ditte Fromseier, der sammen med sin mand Sigurd Hockings, udgør duoen Fromseier Hockings, er et af de mest spændende navne på den danske folkemusikscene lige nu.

Duoen har modtaget et væld af priser for deres musik, som har stærke rødder i Bornholm, hvor Ditte Fromseier er vokset op.

Dette kommer til udtryk gennem duoens repertoire der indeholder nogen af de ældste bornholmske melodier og i teksterne til parrets egne sange som ofte RUMMER naturbilleder fra øen.

Workshoppen:
Den Bornholmske traditionelle musik bærer smukt præg af øens placering midt imellem Sverige, de baltiske lande, Tyskland og resten af Danmark. Der er en høj diversitet i melodimaterialet der rummer genklangene af musik fra alle de omkringliggende regioner. Øen har tydeligvis været besøgt af masser af udenlandske sømænd og arbejdere der har taget musik  med sig. Derudover har man været god til at bevare masser af materiale fra øens spillemænd der har nedskrevet musikken og dermed videregivet den til os i dag.
Resultatet er at Bornholmerne kan bryste sig af at have en af de mest interessante og smukkeste folkemusikalske traditioner i landet.
Ditte demonstrerer forskellige dele af repertoiret og lærer det videre til deltagerne.
Workshoppen er henvendt til deltagere som er let øvede på deres instrumenter. Alle melodiinstrumenter kan deltage.

Praktisk info

Har du et kulturugebadge?

50% rabat på billetpris med Kulturugebadge

Sted

Domen Allinge, Strandvejen 1, 3770 Allinge

Dato

Fredag 22. september

Kategorier

Musik, Badgetilbud, Workshop

Bemærkninger

Workshoppen kl 13.00-16.00
Koncert kl. 20.00 (døre åbnes kl. 19.00)

Pris:
Workshoppen: kr. 50,-
Koncert: kr. 75,-

Book her